Nästa artikel
Ny Renault Koleos inte till Sverige
Nyheter

Ny Renault Koleos inte till Sverige

Publicerad 29 juni 2011 (uppdaterad 29 juni 2011)
Renault Koleos får en kosmetisk uppdatering och vässade motorer. Men Sverige får inte se röken av crossovermodellen.

Senare i år lanseras Renault Koleos i omarbetad version. Modellen introducerades 2008, framtagen i samarbete med koncernkollegan Nissan.

Även om grundkonstruktionen är densamma ser vi flera nyheter på utsidan. Renault har möblerat om i fronten, lagt till kromdetaljer och installerat lysdiodlampor i sidospeglarna. Bilen som syns på bilderna här intill är också lackad i nya kulören Cayenne Orange.

Inredningen har förfinats med uppdaterad instrumentering, nytt navigationssystem och mer exklusiva ljudanläggningar som tillval. Liksom tidigare är bakluckan delad.

Två dieselmaskiner står till förfogande, med antingen 150 eller 175 hästar, båda optimerade för lägre koldioxidutsläpp. 150-hästarsmotorn noterar nu 148 gram/km. Därtill erbjuds en bensinare som ger 170 hästkrafter. Bilen kan fås med två- eller fyrhjulsdrift.

Ingen storsäljare
Renault Koleos säljs i 40 länder på fem kontinenter – men inte i Sverige. Karin Karlsson, informationschef på Renault Nordic, förklarar:

– Vi började med att lansera Koleos under 2009, men var tvungna att fokusera på våra storsäljare. Och Koleos var inte en sådan. Så vi kommer inte att ta in den, säger hon.

Diskutera: Vad tycker du om Renault Koleos?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.