Nästa artikel
Ny Optima och 4x4 från Kia
Nyheter

Ny Optima och 4x4 från Kia

Publicerad 13 februari 2015
Kia har precis visat ett fyrhjulsdrivet hybridkoncept och snart avtäcks vad som kan vara nästa Optima.
Kia visar två koncept på var sida om Atlanten. Nyligen avtäcktes fyrhjulsdrivna hybriden Trail’ster i Chicago och snart premiärvisas vad som kan bli en efterträdare till Optima.
Kia visade Soul-baserade hybridkonceptet Trail’ster på bilsalongen i Chicago i går. Crossovern Soul har i detta utförande fått en höjning på cirka 64 millimeter och elektrisk fyrhjulsdrift. Framhjulen drivs av en turboladdad bensinmotor med slagvolymen 1,6 liter och maxeffekten 185 hästkrafter medan bakaxeln drivs av en 35 hästkrafter stark elmotor. Konceptet ska kunna ta sig blygsamma 4,8 kilometer på el.
 
Ett annat koncept som nu smygvisats kommer från Kias designstudio i Europa. Bilen är en D-segments sedan vilket indikerar att en ersättare till fem år gamla Optima kan vara att vänta inom en nära framtid. Bilen avtäcks den tredje mars på bilsalongen i Genève.

Diskutera: Vad tycker du om Kias nya koncept?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-02-14 23:53
ENTJ1

Gå in på consumeraffairs.com och sök på Kia,ett skratt förlänger livet,här skrattar man sig odödlig över alla omöjliga problem.

#2 • Uppdaterat: 2015-02-16 10:19
Pi

ENTJ1 - men samma sak händer ju om du söker på t ex Toyota - för felaktigheter kommer alltid att finnas på fordon av alla märken och modeller.

#3 • Uppdaterat: 2015-02-17 06:49
ENTJ1

Pi,alla bilar har givetvis fel av olika karaktär,men Kia &Hyundai leder ligan med roliga fel,Toyota ligger ljusår ifrån dessa.
Bara att gå in på Kiaforum.se och läsa om vanliga fel,skrattfest utan dess like.
Hål i växelspaksdamask efter 1700 mil,sjunkande säte som kräver pumpande varannan mil för att kunna se ut,spolarpump som ej når upp,blästrade karosseripartier,gnissel och klonkande,backkameror som man behöver prenumerera på,rost&ännu mer rost,handbromsar som självsläpper,krullande rattar,överförbrukning,vibrationer och bromsproblem,reservdelsbrist,obefintligt extraljus,skorrande &trögande växellådor..Hysteriskt roligt att jämföra forumsinlägg,trogna sitt märke är många,även med ovanstående problem är de nöjda,helt unikt.
Bästa var en resesäljare som var sjukskriven en längre tid,han tålde troligen inte mjukgörarna i Koreanernas plast,blev frisk när han på läkarens inrådan bytte bil.
Skit,javisst,bara att kolla en 10+år gammal.

#4 • Uppdaterat: 2015-02-17 06:59
ENTJ1

Extraljus..menade halvljus såklart.Trött..

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.