Bild
Nästa artikel
Nu rasar bilförsäljningen – men Volvo lyckas öka

Nu rasar bilförsäljningen – men Volvo lyckas öka

Nyheter

Volvo är enda märket vid sidan av Porsche som kan visa positiva siffror när det gäller bilförsäljningen i januari.

Januari blev ingen rolig månad för bilförsäljningen i Europa. Antalet nyregistrerade bilar rasade med hela 22 procent jämfört med samma månad förra året, enligt nya siffror från branschorganisationen ACEA.

Anledningen är att flera länder återinfört olika typer av nedstängningar för att hantera spridningen av coronaviruset.

Allra störst blev tappet för tillverkare som Mitsubishi, Honda och Jaguar där antalet nyregistrerade bilar mer än halverades. Även Mazda, Nissan, Volkswagen, Audi och Hyundai tappade stort.

Men riktigt lika dåligt är inte läget för alla biltillverkare. Faktum är att Volvo tillsammans med Porsche lyckats öka antalet nyregistrerade bilar med 3,5 respektive 0,6 procent. Därefter kommer Dacia där minskningen är relativt liten (2,9 procent).

Att Volvos försäljning ökar beror inte minst på att siffrorna för den viktiga hemmamarknaden såg bra ut. Sverige har inte alls haft samma typ av nedstängningar som andra länder, och efterfrågan på Volvos laddhybrider ökar.

Läs också: Volvos rusning – här är populäraste modellerna

Taggar: Nyheter, Volvo

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.