Nästa artikel
Nu når nya MG svenska bilhallar – här är priserna
Nyheter

Nu når nya MG svenska bilhallar – här är priserna

Publicerad 22 april 2021 (uppdaterad 31 augusti 2021)
MG ZS och EHS ser ungefär likadana ut, men har olika drivlinor. Fler modeller från märket är på väg.
Det nu kinesiska märket MG lockar med låga priser och sju års nybilsgaranti.

Elbilen MG ZS och laddhybriden MG EHS kommer att finnas i bilhallar i 16 svenska orter från och med den 24 april. Det skriver märkets svenska generalagent i ett pressmeddelande.

Priserna börjar på 339.900 kronor för elbilen och 372.500 för laddhybriden – elbilen är alltså ovanligt nog det billigare alternativet. Bilarna kan också privatleasas till en månadskostnad från 1.990 kronor respektive 2.280 kronor i månaden med en körsträcka på tusen mil per år.

Elbilen MG ZS har en batterikapacitet på 44,5 kWh, vilket räcker till en WLTP-räckvidd på 263 kilometer. Snabbladdning från 0–80 procent ska gå på 40 minuter. 

Laddhybriden MG EHS klarar 52 kilometer på eldrift innan den tar hjälp av bensinmotorn på 1,5 liter. Blandad förbrukning uppges till 0,18 liter per mil. Båda bilarna säljs med sju års nybilsgaranti.

MG Motor Europes vd Matt Lei säger i en kommentar att företaget riktar sig till ”ungdomligt sinnade konsumenter som är redo att anamma elektrifiering”. Företaget siktar på att sälja 4.000 bilar i Sverige under 2021 och inom tre år ska MG ZS vara landets mest sålda elbil.

Den brittiska biltillverkaren MG Rover Group gick i konkurs år 2005. Då togs varumärket MG över av det statligt ägda kinesiska Nanjing Automobile, som senare blev en del av det större men även det statligt ägda SAIC Motor.

MG är ett av en uppsjö kinesiska bilmärken som är på väg att etablera sig i Europa.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.