Nästa artikel
Nu har 1,25 miljoner förhandsbeställt Tesla Cybertruck
Nyheter

Nu har 1,25 miljoner förhandsbeställt Tesla Cybertruck

Publicerad 4 augusti 2021 (uppdaterad 4 augusti 2021)
Enligt inofficiella källor är det många som gillar Teslas idé av en pick-up.

Sedan modellen avtäcktes i november 2019 har fler än 1,25 miljoner exemplar blivit reserverade via Teslas hemsida. Detta enligt en inofficiell bokningsspårare som en privatperson skapat online. Verktyget använder bokningsnummer från faktiska förhandsbeställningar för att beräkna det totala antalet. 

Enligt Elon Musks Twitterkonto ramlade 250.000 beställningar in inom en vecka efter avtäckningen, och med tanke på det är siffran är inte helt orimlig.

Cybertruck kommer i tre versioner, med en två eller tre elmotorer. Enligt bokningsspåraren är det den tvåmotoriga versionen som är mest populär och står för 48 procent av det totala antalet reservationer.

Om alla som förhandsbokat Teslas futuristiska pick-up skulle fullfölja sin order skulle det innebära intäkter värda 670 miljarder kronor för elbilstillverkaren.

Det är dock sannolikt att en stor del av reservationerna kommer att avbokas när modellen går i produktion. De är inte bindande, och kräver endast en kontantinsats på 100 dollar som dessutom återbetalas i sin helhet vid en avbokning.

Värt att notera är att det stora antalet förhandsbeställningar i sig i praktiken gett Tesla ett gratis lån om dryga en miljard kronor.

Cybertruck kommer inte säljas i Europa, enligt Elon Musk.

– Vi har beslutat att inte bygga Cybertruck för alla marknader. Som det ser ut nu klarar den väldigt få av EU:s regler, har han sagt i en poddintervju med Automotive News.

Modellen ska enligt uppgift börja byggas i Teslas fabrik i Texas nästa år.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (8)

  • 7 augusti 2021 Henrik M skrev: Det är…
  • 7 augusti 2021 Det är ganska kul att se…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.