Bild
Nästa artikel
Notorisk fartsyndare fast – 66 böter på 10 månader

Notorisk fartsyndare fast – 66 böter på 10 månader

Nyheter

En engelsk bilförare blir av med körkortet i tre år efter att ha samlat på sig 66 fortkörningsböter.

Många länder har infört fartkameror, eller trafiksäkerhetskameror som de egentligen heter, längs vägarna. I vissa fall mäter de heller inte bara hastigheten vid ett tillfälle utan snitthastigheten över en längre sträcka.

En bilförare i England uppges nu ha samlat på sig hela 66 fortkörningsböter på bara tio månader, enligt lokala medier. Han har bland annat åkt fast för att ha kört 90 km/tim på 50-väg i tre olika bilar – en Volkswagen Golf, en Skoda Octavia och en Honda Civic.

I England kan bilförare som kört över 80 km/tim på 50-väg en enda gång bli av med körkortet i över två månader. Föraren ska ha erkänt 10 av 66 fortkörningar samt att ha kört oförsäkrad vid tre tillfällen. Han blir av med körkortet i tre år och ska betala 4 300 kr i böter och olika avgifter.

Att föraren kommit undan polisen så länge beror på att han helt enkelt struntat i de böter som kommit i brevlådan.

– Det ledde till att vi behövt lägga väldigt mycket tid och resurser på att hitta och stoppa honom, säger polisen Daniel Channer.

Läs också: Polisens nya metod för att ta fler fortkörare

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.