Nästa artikel
Nissan Invitation – ny konceptbil
Nyheter

Nissan Invitation – ny konceptbil

Publicerad 6 februari 2012 (uppdaterad 7 februari 2012)
På bilsalongen i Genève debuterar konceptbilen Nissan Invitation, ett smakprov på en ny modell som lanseras under 2013.

När Genèvemässan öppnar i början av mars bjuder Nissan in till förhandsvisning av en ny, liten flexbil i det så kallade B-segmentet (i storleksklassen Volkswagen Polo).

Enligt Nissan ska bilen säljas jämte Micra och Juke, men om det blir en ny modellserie eller en ersättare för högbyggda Note är ännu inte bekräftat.

Nissans målsättning är att bilen ska klara CO2-utsläpp under 100 g/km. Mer information är att vänta i anslutning till Genèvesalongen.

Diskutera: Vad tycker du om Nissans konceptbil?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-02-06 15:58
saabnisse

Trevligare flin än den groteskt utformade flabbkäften man haft hittills.
men varför envisas man med att behålla svanken framför bakrutan?

#2 • Uppdaterat: 2012-02-06 16:17
SvenYngve

Framifrån verkar det vara en tämligen oblyg kopia av Honda Civic 2013. Jag tycker formgivningen är tämligen lyckad. Nissan tycks ha skärpt sig på allra sista tiden. Japansk mekanik brukar fungera väl. Hoppas att nya modeller får ett bättre rostskydd än vad man är van vid från Nissan, Honda, Toypta och Subaru
m fl ...........................

#3 • Uppdaterat: 2012-02-06 17:01
Hackenbush

Består framlyktorna av en massa smålampor? Och i så fall vad är nyttan med detta? Lyser inte en rejäl vanlig framlykta bättre?

#4 • Uppdaterat: 2012-02-06 17:16
Simon no1

Snygg design...

#5 • Uppdaterat: 2012-02-06 17:32
Roy J

Chris Bangle lever vidare. Nu har visst alla nya bilmodeller skarpa karossveck, främst då på sidorna, gärna på sniskan. Men, för all del, detta exemplar är riktigt lyckat.
Vem som kopierar vem ska man nog vara försiktigt att sia om - om nu någon egentligen kopierat någon alls. Trender kommer och går.

Konceptet känns ovanligt färdigt. Även interiören, faktiskt, men jag gissar att den ändå blir mer återhållsam i serieproduktion. Tyvärr.

Med lysdioder kan det bli såhär - en klunga av smålampor. Det ger även möjlighet till att variera ljusbilden beroende på körsituationen.
Att lyktorna hamnat högt upp är bra, eftersom det ger mindre slagskuggor och gör det lättare att läsa av en ojämn vägyta.

#6 • Uppdaterat: 2012-02-06 20:28
Roger Skagerström

Hackenbush: Det är nog LED-lampor. Och tror inte det lyser sämre än andra ljus. Snarare tvärt om.

Riktigt cool bil för övrigt. Skulle gärna se en R-version av denna istället för Juke-missfostret :p

#7 • Uppdaterat: 2012-02-07 09:52
Peter i Sydney

Jag tror att det är en ersättare för Nissan Tiida som inte säljs i europa. Nissan är nog desperata att ersätta den mycket trögt säljande Tiida som bara går att sälja med ett otroligt lågt pris. Nissan kan i dagsläget inte tjäna ett korvöre på den modellen som trots att den är flera tusen dollar billigare än konkurrenterna säljer mycket dåligt.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.