Nästa artikel
Närmar sig för ny Passat
Nyheter

Närmar sig för ny Passat

Publicerad 11 juni 2014 (uppdaterad 11 juni 2014)
Volkswagen Passat kommer att visas på bilsalongen i Paris i oktober.
Det närmar sig skarpt läge för nästa generation Volkswagen Passat. I oktober visas bilen på salongen i Paris, här är senaste bilderna som släppts och vad vi hittills vet om bilen.
Det har blivit dags för nästa generation av Volkswagens viktiga mellanklassmodell. När Passat B8 nu börjar lanseras  sker det med relativt stor betoning på ny teknik. Bilen kommer att avtäckas nu i juli men den första officiella visningen sker på bilsalongen i Paris i oktober.
 
Baserad på MQB-plattformen kommer nya Passat bli rymligare än tidigare. Exempelvis ska bagageutrymmet ha växt till 670 liter. MQB-plattan kommer i tre olika storleksutföranden: A0, A och B, den sistnämnda utgör basen för koncernens större bilar och blir därmed grunden i nya Passat.
 
Med ett axelavstånd på 279 centimeter och minskade överhäng skapas en rymligare kupé men allt som allt blir bilen kortare än föregångaren. Enligt Volkswagen ska även 85 kilo i vikt bantats bort jämfört med föregångaren. När det gäller motoralternativ talas det mycket om den fyrcylindriga biturbo-diesel på två liter som gör debut i nya Passat. 240 hästkrafter och ordentligt tilltagna 500 newtonmeter är vad tillverkaren menar att den pjäsen kommer alstra. Motorn kommer i första hand att erbjudas med Volkswagens senaste sjustegade DSG-växellåda, frågan är om/när den omtalade tiostegade dubbelkopplingslådan kommer att erbjudas till nya Passat. Övriga drivlinor kommer att presenteras närmare lanseringen men tillverkaren utlovar redan nu ett plug in-hybrid-alternativ.
 
När det kommer till förarassistans ska nya Passat bland annat få en förfinad parkeringshjälp som inte bara tar hand om parallell fickparkering utan även vinkelrät. Om den 12,3 tum stora infotainmentskärmen Active Information Display kommer som standard eller ej är inte helt klart. Med den ska föraren genom onlinetjänsten Points of Interest kunna hitta platser som kan vara intressanta för just denne. Via skärmen kommer även Googles Maps 360 graders gatuvy att finnas tillgänglig. För att föraren inte ska bil helt bortkollrad av skärmens finesser ska en head up-funktion för projicering av viktig information på framrutan finnas att tillgå.
 
Bilen kommer troligtvis att nå de första köparna i början av nästa år.
 
Diskutera: Vad är mest/minst intressant av det som hittills är känt om nya Passat?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-06-11 13:02
Hackenbush

Än så länge inget som fångar intresset något vidare.
Skall dock bli intressant att få se hur bilen kommer att se ut designmässing även om det kanske inte kommer att ske några omvälvande nydaningar på den fronten. Man är nog försiktig som vanligt för att inte skrämma bort sin inbitna kundkrets.

#2 • Uppdaterat: 2014-06-11 14:19
Gäst (ej verifierad)

Dom här bilderna kan nog ligga nära slutresultatet:

http://www.autoexpress.co.uk/volkswagen/passat/84875/vw-passat-2015-price-and-release-date

Inget upphetsande naturligtvis förutom bakdelen som är rätt okey och speciellt de högt placerade baklyktorna som till placering och utseende är väldigt lika de som satt på Alfa Romeo 166. Och påminner någon detalj om nånting på en italiensk designklassiker så blir man ju genast mer positiv....Nåja, vi får väl se.

#3 • Uppdaterat: 2014-06-13 14:12
Roger Skagerström

Hoppas på en ny CC då, där det är nån skillnad på bakruta och baklucka.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.