Bild
Nästa artikel
Volkswagen Passat kommer att visas på bilsalongen i Paris i oktober.
Volkswagen Passat kommer att visas på bilsalongen i Paris i oktober.

Närmar sig för ny Passat

Nyheter

Det närmar sig skarpt läge för nästa generation Volkswagen Passat. I oktober visas bilen på salongen i Paris, här är senaste bilderna som släppts och vad vi hittills vet om bilen.

Det har blivit dags för nästa generation av Volkswagens viktiga mellanklassmodell. När Passat B8 nu börjar lanseras  sker det med relativt stor betoning på ny teknik. Bilen kommer att avtäckas nu i juli men den första officiella visningen sker på bilsalongen i Paris i oktober.
 
Baserad på MQB-plattformen kommer nya Passat bli rymligare än tidigare. Exempelvis ska bagageutrymmet ha växt till 670 liter. MQB-plattan kommer i tre olika storleksutföranden: A0, A och B, den sistnämnda utgör basen för koncernens större bilar och blir därmed grunden i nya Passat.
 
Med ett axelavstånd på 279 centimeter och minskade överhäng skapas en rymligare kupé men allt som allt blir bilen kortare än föregångaren. Enligt Volkswagen ska även 85 kilo i vikt bantats bort jämfört med föregångaren. När det gäller motoralternativ talas det mycket om den fyrcylindriga biturbo-diesel på två liter som gör debut i nya Passat. 240 hästkrafter och ordentligt tilltagna 500 newtonmeter är vad tillverkaren menar att den pjäsen kommer alstra. Motorn kommer i första hand att erbjudas med Volkswagens senaste sjustegade DSG-växellåda, frågan är om/när den omtalade tiostegade dubbelkopplingslådan kommer att erbjudas till nya Passat. Övriga drivlinor kommer att presenteras närmare lanseringen men tillverkaren utlovar redan nu ett plug in-hybrid-alternativ.
 
När det kommer till förarassistans ska nya Passat bland annat få en förfinad parkeringshjälp som inte bara tar hand om parallell fickparkering utan även vinkelrät. Om den 12,3 tum stora infotainmentskärmen Active Information Display kommer som standard eller ej är inte helt klart. Med den ska föraren genom onlinetjänsten Points of Interest kunna hitta platser som kan vara intressanta för just denne. Via skärmen kommer även Googles Maps 360 graders gatuvy att finnas tillgänglig. För att föraren inte ska bil helt bortkollrad av skärmens finesser ska en head up-funktion för projicering av viktig information på framrutan finnas att tillgå.
 
Bilen kommer troligtvis att nå de första köparna i början av nästa år.
 
Diskutera: Vad är mest/minst intressant av det som hittills är känt om nya Passat?

Kommentarer

#1
2014-06-11 13:02

Än så länge inget som fångar intresset något vidare.
Skall dock bli intressant att få se hur bilen kommer att se ut designmässing även om det kanske inte kommer att ske några omvälvande nydaningar på den fronten. Man är nog försiktig som vanligt för att inte skrämma bort sin inbitna kundkrets.

#2
2014-06-11 14:19

Dom här bilderna kan nog ligga nära slutresultatet:

http://www.autoexpress.co.uk/volkswagen/passat/84875/vw-passat-2015-pric...

Inget upphetsande naturligtvis förutom bakdelen som är rätt okey och speciellt de högt placerade baklyktorna som till placering och utseende är väldigt lika de som satt på Alfa Romeo 166. Och påminner någon detalj om nånting på en italiensk designklassiker så blir man ju genast mer positiv....Nåja, vi får väl se.

#4
2014-06-11 21:12

Denna modell är extra viktig for Volkswagens mål att bli världens största biltillverkare. Jag är därför rätt övertygad om att VW satsat lite extra krut på denna modell. Om det sedan håller hela vägen - vilket jag håller för troligt just nu - skall bli intressant att se.

MVH AL

#5
2014-06-13 14:12

Hoppas på en ny CC då, där det är nån skillnad på bakruta och baklucka.

#6
2014-06-13 15:10

Hoppas också på en ny CC den enda riktigt snygga VWn i mina ögon.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.