Bild
Nästa artikel
Morris moderniseras med el

Morris moderniseras med el

Nyheter

Engelska klassikern återuppväcks som elektrisk budbil.

Morris började tillverka bilar 1919 och blev snart ett av de mest säljande bilmärkena i Storbritannien. På 1950-talet slogs märket ihop med Austin i British Motor Corporation och 30 år senare pensionerades Morris.

Men nu verkar det som att en återkomst är aktuell. Ett brittiskt, nystartat företag vid namn Morris Commercial, med ekonomiskt stöd från Kina, har avslöjat planer på att lansera en modern version av skåpbilen Morris J-Type.
 

Morris moderniseras med el

Formerna är bekanta från originalet som tillverkades mellan 1948 och 1961, men drivlinan kommer att vara helelektrisk och namnet har ändrats till Morris JE. 

Det ges inga närmare specifikationer, men kraftkällan är ett litiumjonbatteri och kolfiber har använts i konstruktionen. En prototyp av Morris JE visas upp senare i höst. 

Diskutera: Vad tycker du om att Morris J-Type återföds som elbil? 

Morris moderniseras med el
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#2
2019-10-22 18:16

Utmärkt, många bilar var vackrare förr!
Och roligare, men obekvämare och jobbigare.

#3
2019-10-22 19:53

SÅ retrocharmigt! Helt underbart!
Om elbilar kan man ha många olika åsikter, men är det någonstans de passar så är det väl som budbilar som mest siktar på tätortstrafik. Vilket klockrent koncept!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.