Nästa artikel
Mörk start på året: Sämsta januari någonsin
Nyheter

Mörk start på året: Sämsta januari någonsin

Publicerad 17 februari 2022 (uppdaterad 23 februari 2022)
Januari blev den sämsta månaden någonsin när det gäller nyregistrerade bilar inom EU, enligt branschorganisationen Acea.

Januari blev ännu en mörk månad för den europeiska bilförsäljningen. Antalet nyregistrerade bilar minskade med sex procent och resultatet blev den sämsta januarimånaden sedan statistiken började publiceras hos branschorganisationen Acea.

Det är komponentbristen som fortsätter påverka bilbranschen och leveranserna till kunderna. Efterfrågan är relativt hög, men många biltillverkare har svårt att leverera.

Januari förra året var tidigare den sämsta månaden någonsin, men januari 2022 blev alltså ännu sämre i Europa med 682 596 registrerade bilar.

”Det är en ny historisk lägstapunkt för bilförsäljningen inom EU för årets första månad”, skriver Acea i ett pressmeddelande.

VW-koncernen backade med sju procent och Stellantis med 15 procent. Även BMW och Mercedes tappade. Det gjorde även Volvo som backade hela 22 procent och därmed blev ett av de bilmärken som minskade mest jämfört med januari förra året.

Några få biltillverkare lyckas öka antalet nyregistrerade bilar, till exempel Hyundai/Kia, Toyota och Mazda.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.