Bild
Nästa artikel
Morgan 3 Wheeler – trendriktig

Morgan 3 Wheeler – trendriktig

Nyheter

Allt i Genève har inte att göra med teknisk framtid och eldrift. Morgan 3 Wheeler är sköna steg bakåt.

Det var ingen hemlighet att Morgon skulle komma till Genève med en riktig läckerbit. Vi har tidigare visat datorillustrationer på bilen.

En snabbrepetition: I nosen sitter en V-twin från Harley-Davidson, med en effekt på 117 hästkrafter. På sin väg till bakhjulet passerar kraften en femväxlad låda från Mazda. Det låter helt enkelt som det mesta är kvalitetssäkrat på 3 Wheeler.

250 000 kronor
Chassit är uppgraderat med modern teknik, men i övrigt är allt som i originalet som byggdes i 30 000 exemplar åren 1909 till 1953.

Det innebär stolar helt utan ergonomi och sidostöd, en ratt utan krockkudde och en bil helt befriad från alla andra säkerhetsdetaljer. Aerodynamiken är säkert fruktansvärd och sidogreppet i de smala däcken medelmåttig.

Men vad gör det, man kan inte annat än älska denna skapelse som bryter totalt med alla moderna normer. Vågat, Morgan!

Ska vi nämna något pris så sägs Morgan 3 Wheeler börja på runt 250 000 kronor. Sedan tillkommer allsköns utrustning som krom- och skinndetaljer. Och kanske dekaler som ger det rätta bomberstuket.

Diskutera: Vad tycker du om Morgan 3 Wheeler?

Kommentarer

#1
2011-03-04 13:30

Harley-Davidson i nosen?
Det stämmer väl inte riktigt, vad jag har sett så sitter det en motor från S&S där.
Inte riktigt samma sak, fast de är väldigt lika-till utseendet.

#2
z655
2011-03-04 18:53

Hur cool som helst!!!!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.