Bild
Nästa artikel
Minis framtidsplaner: Ska lansera två större suvar

Minis framtidsplaner: Ska lansera två större suvar

Nyheter

Mini ska lansera flera nya modeller de kommande åren – och trots namnet blir de inte nödvändigtvis så små. Det blir snarare mer ”Maxi” än ”Mini”.

Redan för tio år sedan tog Mini steget att lansera en suv i form av Countryman. Enligt uppgifter till Autocar planeras nu två nya suv-modeller för att locka fler köpare.

Först ut är en Kinabyggd bil: en femdörrars crossoversuv som blir ungefär lika stor som BMW X1, men med slankare kaross. Bilen byggs i samarbete med Great Wall Motors och den blir helt eldriven.

En stor nyhet är att den här modellen bygger på en ny plattform som utvecklas av Mini och Great Wall Motors tillsammans – den bygger alltså inte på märkets befintliga plattform. Crossovermodellen kan eventuellt få koboltfria batterier.

Större suv

Vid sidan av den eldrivna suven kommer ytterligare en suv som kan gå under namnet Mini Traveller. Detta blir en ännu större suv-modell som kommer 2024 och som ska säljas över hela världen, men som framför allt är tänkt att öka försäljningen i USA bland köpare som vuxit ur dagens Minimodeller.

Exakt hur stor Mini Traveller blir är inte klart men det är inte orimligt att den hamnar i samma storleksklass som BMW X3. Bilen kommer främst med vanliga förbränningsmotorer och hybridteknik, det är oklart om den dyker upp med eldrift.

Förmodligen bygger Mini Traveller på BMW:s så kallade CLAR-arkitektur som även ligger till grund för exempelvis BMW X3 och X5.

Taggar: Nyheter, Mini

Kommentarer

#1
2020-06-15 14:57

En gång i tiden hyllades Mini för att de hade skapat en bil som effektivt nyttjade utrymmet den tog av städerna.
Det var ett tag sen.

#2
1
2020-06-15 15:08

Äckliga SUV:ar.

#3
2020-06-15 15:19

Haha, "crossoversuv"... antagligen är det som en vanlig bil då eller? X1 är inte jättehög... så denna kanske blir då 1,55 cm hög eller? Men visst...om det är ordet "SUV" som säljer...sätt det på alla bilar så blir alla lite gladare eller?

#4
2020-06-15 17:59

Mini kan behöva komplettera med större bilar.

#5
2020-06-15 18:45

Motsägelsefullt.

#6
2020-06-16 18:00

Snart kommer nya Mini Maxi, blir bara lite större än BMW X7

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.