Bild
Nästa artikel
Minis konceptbil Superleggera ser ut att bli verklighet.
Minis konceptbil Superleggera ser ut att bli verklighet.

Mini Superleggera i produktion 2018

Nyheter

Enligt brittisk motorpress har BMW:s ledning gett grönt ljus till att sätta Mini Superleggera i produktion, den färdiga bilen väntas till 2018.

Förra sommaren kunde visa ett ordentligt galleri med bilder på Mini-konceptet Superleggera. Bilen med den slanka designen, eldriven framhjulsdrift och en bensinmotor som drev bakaxeln sägs nu vara på väg att bli verklighet.
 
Bilen kommer dock att baseras på samma FAAR-konstruktion som dagens Mini-modeller vilket gör att konventionell fram- eller fyrhjulsdrift med tre- eller fyrcylindriga motorer är de mest sannolika drivlinorna.
 
Mini har tidigare gått ut med att de ska kapa vissa modeller som sålt dåligt eller avvikit för mycket från Mini-konceptet. Roadster, Coupé och Paceman är exempel på bilar som kan försvinna till förmån för produktionsversionen av Superleggera.
 
Diskutera: Tror du att Mini Superleggera kommer att serietillverkas?
Källa: CAR magazine
Taggar: Nyheter, Mini

Kommentarer

#1
2015-03-17 09:08

Jag hoppas att den kommer börja tillverkas och att tillverkaren vågar behålla mkt från orginalkonceptet som bilderna visar. En riktig snygging.
Att paceman försvinner är det ingen som sörjer.

#2
2015-03-17 12:38

OM det stod Alfa på den vore det en succe.

#3
2015-03-18 09:56

Om det stod Alfa på den hade den sett helt annorlunda ut.

#4
2015-03-22 16:03

En glad nostalgitripp. Varför inte?
Den ljusa aluminiumpanelen får de dock gärna ändra på av uppenbara ergonomiskäl. Kontrastförhållandet mellan instrument och omgivning blir ju helt tokigt.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.