Nästa artikel
Mini kapar modeller
Nyheter

Mini kapar modeller

Publicerad 2 december 2014 (uppdaterad 2 december 2014)
Kombibilen Mini Clubman kommer i ny tappning nästa år.
Mini slimmar modellprogrammet för att möta ökad konkurrens bland allt fler designglada stadsbilar. Åtta bilar ska bli fem.
Peter Schwarzenbauer är den person inom BMW:s styrelse som ansvarar för retrobilsmärket Mini. I en intervju med Bloomberg sa han nyligen att Mini ska banta modellprogrammet från åtta till fem eller fyra modeller. Detta är ett steg för att särskilja sig från den mängd designfokuserade stadsbilar som dykt upp sedan fem–tio år tillbaka,
– Mini möter nu en konkurrens inom det område där man tidigare stod ensam, sa Peter Schwarzenbauer till Bloombergs reporter.
 
Vilka modeller som kommer att få stryka på foten är ännu inte officiellt men den BMW-ägda småbilstillverkaren ska från och med nu fokusera på att utveckla tre- och femdörrarsbilarna . Till nästa år hoppas Mini kunna öka sin försäljning i och med att den nya femdörrarsversionen av Mini kompletteras med nästa generation av kombibilen Clubman.
 
Diskutera: Vad tycker du om Minis beslut att banta modellprogrammet?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-12-02 09:58
Andreas Jennersjö

Hej SiggeNn,
Nu är bilden på Roadstern på plats.

#2 • Uppdaterat: 2014-12-02 10:37
Reverend Benny

Gissar på att följande modeller blir kvar.

Mini 3D, Mini 5D, Mini Cab, Clubman är givna att dom blir kvar. men frågan är vem den femte blir...kanske SUV (Countryman) !?

#3 • Uppdaterat: 2014-12-02 23:02
Raphael

Det är verkligen dags att Mini kapar i modellerna så att de blir mindre, Mini har växt sig för stora. Size matters, ju mindre desto bättre. Det är ju ändå arvet Mini har. Att flera av modellerna heter Mini fast de är mer Midi eller Maxi, det är tycker jag är falsk marknadsföring. Så fram med kaparsågen, dags för trimning lite här och där!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.