Bild
Nästa artikel

Mini Rocketman – mini på riktigt

Nyheter

Mini letar sig tillbaka till sitt ursprung med en liten konceptbil. Möt Rocketman, full till bredden med skojiga designlösningar.

Fyra meter lång, fyrhjulsdriven och fyra dörrar. Senaste tillskottet i Mini-familjen – Countryman – utmanade bilden om vad en Mini kan vara.

Men Mini minns sitt arv, det vill man visa på bilsalongen i Genève i början av mars. Där ska den kompakta konceptbilen Mini Rocketman premiärvisas. Mikrobilen Rocketman mäter strax över tre meter meter på längden, det gör den ungefär lika stor som ursprungsmodellen från 1950-talet.

Att Mini Rocketman är just en konceptbil råder det inga tvivel om, skojiga designlösningar finns det gott om. Vad sägs om glastaket med mönster av den brittiska flaggen eller dörrarna med dubbla gångjärn? Titta också på de säregna baklyktorna.

3+1 sittplatser
För att göra det hela ännu lite mera knepigt är bakluckan delad varav den undre delen kan öppnas som en byrålåda. Inuti kupén finns tre riktiga sittplatser samt en mindre stol bakom förarplatsen som kan tas fram om nöden kräver.
 
Bilens arkitektur är byggd av kolfiber för att göra Rocketman så lätt som möjligt. Än så länge finns ingen information om drivlina mer än att bränsleförbrukningen landar kring 0,3 liter/mil. Ingen elbil alltså.
 
Enligt Mini ska Rocketman ses som en försmak på kommande modeller. Huruvida Rocketman själv når serieproduktion är fortfarande oklart.
 
Diskutera: Vad tycker du om Mini Rocketman Concept?

Taggar: Nyheter, , Mini

Kommentarer

#1
emellertid
2011-02-25 09:35

Jag hoppas verkligen att det bara är ett koncept.

#2
2011-02-25 10:31

Rätt att satsa på en mindre modell. Minis skapare Alec Issigonis skulle nog samtycka. Däremot så vred han sig nog i kistan när de visade Countryman som är alldeles för stor och tung för att bara märket.

Är det bara jag som tycker att Countryman ser ut som att man blåst upp en vanlig Mini med tryckluft till den nästan ser ut att spricka?

#3
Börje bilkunnig
2011-02-25 10:34

Rätt att satsa på en liten, lätt bil. Krockfarlig.
Dessutom går den på det miljövänliga bränslet bensin.

#4
2011-02-25 11:06

Men man måste ju ändå beundra att man varit så förutseende att man försett bakänden med ett par rejäla lyfthandtag.

#5
2011-02-25 11:10

Här finns två ganska vettiga saker. De dubbla gångjärnen på dörrarna medger ett lättare insteg på trånga p-platser. Den utdragbara lådan baktill är bra tänkt (om än inte helt ny som idé).
Allt är, som vanligt, dock mest ett antal staplade överdrifter. Det är förvånande att man mitt upp i allt detta spektakel ändå lyckats behålla Mini-känslan. Det går knappast att ta det för någon annan bil.

#6
MR X
2011-03-01 19:53

Intressant koncept! Ännu mer intressant hur den kommer funka i praktiken om den börjar produceras?
Smaken är som baken delad när det gäller countrymanen!! Jag tycker den är fräck och kul! Har köpt mig en countryman som jag hämtar på lördag. Pendlar varje dag mellan Göteborg och kinna. Därför behöver jag åtminstone lite size på bil. Och countrymanen håller ju golfstorlek plus att den har fått maxpoäng i krocktesterna!! :-D

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.