Bild
Nästa artikel
Renault Clio är en av modellerna som återkallas på grund av felinstallerade bromskomponenter.
Renault Clio är en av modellerna som återkallas på grund av felinstallerade bromskomponenter.

Mercedes och Renault återkallar

Nyheter

Renault återkallar bilar av modellerna Clio och Kangoo på grund av felinstallerade bromskomponenter. Även Mercedes skåpbil Citan påverkas.

Renault har upptäckt att Clio-bilar som tillverkats mellan februari och april i år kan ha en del monterad som skaver mot bilens bromsrör/ledningar. Detta har fått tillverkaren att återkalla cirka 402 000 bilar av modellen, rapporterar Reuters.
 
Den franska biltillverkaren har även upptäckt att skåpbilar av modellen Kangoo kan ha ett felaktigt installerat ABS-system. Sedan tidigare denna månad har en återkallelse av 64 000 bilar satts i verket.
 
Problemen spiller även över på syskonbilen Mercedes Citan som tillverkas hos Renault i samarbete med Daimler. Enligt Reuters återkallas 6 597 Citan i Tyskland, den totala siffran har Daimler ännu inte gått ut med. Bilen kan ha felaktigt installerade bromsrör/ledningar. Citan har tidigare (2013) återkallats på grund av problem med bilens krockkudde.
 
Diskutera: Har du någon erfarenhet av liknande fabrikationsfel på en bil du ägt/äger?

Kommentarer

#1
2016-07-18 20:30

Korsbefruktning verkar fungera dåligt även i bilvärlden.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.