Bild
Nästa artikel
Mercedes inspireras av flyg

Mercedes inspireras av flyg

Nyheter

Flygplan är temat i Mercedes nya koncept för A-klassen. Det luftburna fordonet har varit en tydlig inspirationskälla.

När Mercedes utvecklat sitt nya koncept för A-klassen har man tydligt tittat upp bland molnen. Enligt tillverkaren har stora delar av designen inspirerats av flygplan, med exempelvis ”vingliknande” yttre backspeglar, små fönster, luftventiler med ett bakgrundsljus som styrs av temperaturen, och säten som ska likna stolarna i ett militärplan.

I övrigt har Mercedes framtidsvision bland annat låg motorhuv, bakparti med släta ytor och ett panoramatak. Tar man med sig en smartphone in i bilen kan man styra ljus, ljud och navigation, samt koppla upp sig mot medier som exempelvis Facebook. Konceptbilen har också en 17,8 centimeters 3D-skärm.

Högre säkerhet
Det nya A-klasskonceptet är byggt på en ny bottenplatta. Motorn är fyrcylindrig med en cylindervolym på 2 liter och ger 210 hästar. Den sjustegade växellådan är dubbelkopplad.

Mercedes passar också på att förbättra säkerheten. Ett radarsystem ska varna föraren för eventuella faror och anpassa bromssystemet för att agera snabbt och med rätt bromskraftsfördelning. Enligt Mercedes kan detta minska påkörningarna bakifrån med 20 procent och reducera skadorna i ytterligare 25 procent av fallen.

Mercedes koncept A-klass, som bilen kallas, visas just nu upp under modeveckan i Stockholm. Om man får entusiasterna att sväva bland molnen återstår dock att se.

Diskutera: Vad tycker du om Mercedes koncept A-klass?

Kommentarer

#1
2011-08-14 05:51

A-klass = Vält-klass

#2
Granlund
2011-08-14 09:15

Mercedes, den enda äkta premiumbilen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.