Nästa artikel
Mercedes AMG GT får baksäte – och praktiskt bagage
Nyheter

Mercedes AMG GT får baksäte – och praktiskt bagage

Publicerad 21 augusti 2023 (uppdaterad 25 augusti 2023)
Värstingmodellen är mer praktisk än någonsin.

Här på Vi Bilägare värdesätter vi praktiska egenskaper. Därför är vi, vad vi vet, den enda tidningen i världen som har testat hur många läskbackar det går att lasta i en Porsche 911. Elva stycken.

Testlaget skulle därför troligen gilla Mercedes senaste iteration av sportbilen AMG GT. Till skillnad från tidigare versioner av modellen har den nya rikemansracern nämligen ett baksäte, som dessutom går att fälla, och en fullstor halvkombibaklucka.

Mercedes säger att det får plats en cykel i bagageutrymmet när sätena fälls, vilket borde innebära utrymme för betydligt fler än elva läskbackar.
 

Felix Kern, produktchef på Mercedes-AMG, säger att företaget ”tänkte om” när de tog fram sin nya 911-utmanare. Kunderna, menar han, ville ha en mer praktisk bil än föregångaren, men med bibehållen prestanda.

Den nya modellen är således större på alla ledder, och byggd för att vara mer bekväm. Tyngre är den också. Tankad och klar väger bilen 1 970 kilo – 300 fler än föregångaren.

De tekniska bitarna delar bilen med den senaste generationen SL. Det innebär turbomatad V8-motor på fyra liter i två olika starka varianter, samt fyrhjulsdrift, fyrhjulsstyrning och 9-växlad automatlåda.

Lansering sker nästa år. Priserna är inte klara, men dyr lär den bli.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (3)

  • 22 augusti 2023 Ja, den var snygg i vart…
  • 22 augusti 2023 Håller med. Riktigt snygg.
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.