Bild
Nästa artikel
Mer än hälften av barnen vill ha elbil

Mer än hälften av barnen vill ha elbil

Nyheter

Elbilar är populära hos barn. En ny undersökning visar att över hälften av barnen i Sverige tycker att föräldrarna ska skaffa en eldriven bil.

Av cirka 2 000 barn mellan sju och nio år svarade 50,2 procent att de tycker föräldrarna ska köra elbil, och i 84,5 procent av fallen var anledningen att ”elbilar är bättre för miljön”.

13,4 procent svarade att deras föräldrar redan kör en bil som drivs med hjälp av el.

Undersökningen genomfördes av barnkanalen Nickelodeon tillsammans med Mitsubishi Motors. Av de barn som inte föredrog eldrivna bilar var motiveringarna till exempel att det är jobbigt att ladda batterierna, att el är läskigt eller att bensindrivna bilar har häftigare motorljud.

Diskutera: Vad tycker du om undersökningen?

Taggar: Nyheter,

Kommentarer

#1
saabnisse
2012-04-25 08:37

Ja de tillhör ju en grupp som har väldigt lång erfarenhet av bilägande så deras uppfattning måste ju vara något att verkligen uppmärksamma.
Skulle inte förvåna mig om nästa undersökning kommer att börja på BB.

#3
Filips
2012-04-25 11:42

@simon_d
Helt fel... Allt människan gör är mer eller mindre skadlig för miljön. Elbilar KANSKE är skonsamare mot miljön. Alla forskare är inte eniga om att det är CO2 som är boven. Dessutom så är tillverknigen och leveransen av dessa batterier inte särskilt bra för miljön...

#4
saabnisse
2012-04-25 13:04

Men är det inte märkligt att man går till dagis för att få en "utvärderingsgrupp"?

#7
milkylainen
2012-04-25 13:57

Haha.. vilket skämt.

"Vill ni ha godis? --- Jaaa!"
"Vill ni ha bilar? --- Jaa!"
"Vill ni ha ELBILAR?" -- JAAAAAAAAA!

Det är väl bara säga något tufft så vill väl alla barn "ha" det?

#8
Roy J
2012-04-25 14:54

Ja, man kan undra hur frågan ställdes. Det gör jag ofta, förresten.
Vilket barn i den åldern har en alldeles egen åsikt? Varför gör man en sån "undersökning"?

#9
Mistro
2012-04-25 14:55

Det som artiklen vill påvisa är endast att våra barn är positiva till eldrivna bilar.
De tar inte hänsyn till vilka fördelar eller nackdelar som finns med en elbil.
Svaren får man givetvis beroende på hur frågorna har ställts.
Även vuxna svarar så som "beställaren" vill att de skall svara.

De barnen som har lyssnat lite extra på sin pappa tycker att elbilar är läskiga eftersom att pappa inte förstår tekniken.
Samma barn tycker enligt samma princip att motorljud är "fränt"
Min son och hans kompis tycker just nu att Volvo 240/740 är dem häftigaste bilarna som finns eftersom att de låter så coooolt. (Vrooom)

Intressant dock att över 13% uppger att de redan äger en elbil!???

#10
Roy J
2012-04-25 15:06

Om jag vore redaktör på Vi Bilägare så skulle jag ta rätt på hur undersökningen gjordes och vad de egentligen ville visa med den - och toligen därefter avstått från att publicera larvet.
Visst, redaktionen känner väl någon sorts skyldighet att redovisa allt som på något sätt berör bilar, men någonstans måste man väl ändå dra gränsen.

#11
Hackenbush
2012-04-25 17:07

Ja allt som barn tycker är ju bra.

#12
PNI
2012-04-25 20:08

Barn är lätta att påverka då kritisk granskning, och vad det innebär.
Kommer med åren och kallas livserfarenhet.
Barn vill alla väl, och tror gott om alla som sägs vilja de väl.
Läs snuskgubben som bjuder på saft och godis och som har en jättegullig kattunge hemma som ni bara måste se. Jo, det har hänt att barn har följt med. Som vuxen hadde man lagt benen på ryggen och ringt polisen.
Som man frågar får man svar.
Om man i stället frågat barnen vid resan till mormor morfar med väntande julklappar och elbilen stannar i snöovädret efter 10mil och vägrar att gå för att batterierna är slut. Är jag säker på att det inte behövts många km promenad släpande på packning längs vägkanten för att elbilens popularitet skulle rasa.
Samma sak om mamma inte dyker upp efter fritidsaktiviteten och barnet står och väntar i timmar ensam bara för elbilen står på laddning.

#13
kurrewi
2012-04-26 08:45

Visst skall bilar vara eldrivna, Opel Ampera verkar ett steg i rätt riktning för du kör ju långt ibland. Men varför är dom så dyra? En bil med enbart eldrift borde vara billigare än en med vanlig ottomotor.

#14
sinbad
2012-04-26 16:44

Att betala 49:- för att läsa j...la massa reklam och infantila artiklar.. Nej TACK !
Skrivet av
sinbad
2012-04-17 13:2

#15
Roy J
2012-04-26 17:17

Sinbad gnällspik, jag har inget minne av att denna (faktiskt ganska infantila, i ordets ursprungliga betydelse) artikel finns införd i papperstidningen. Och reklam kan du njuta av även här.

Som jag skrev förra gången du skrev detta, så kan man ju prenumerera. Tycker du för övrigt att konkurrenterna är billigare och innehåller mindre reklam?

#16
Hackenbush
2012-04-29 19:16

Mja Roy!
Reklamen på denna hemsidan är väldigt lätt att bli av med i alla fall med Firefox som webläsare. Jag har blockat så mycket reklam här nu så jag ser i stort sett aldrig någon reklam alls på denna hemsidan.
Sedan kan jag väl tycka att det är för mycket reklam i tidningen men ibland är ändå tidningen att föredra, t.ex en varm sommardag i trädgården, en ny biltidning och något svalt att dricka. det är trivsamt.

#17
Roy J
2012-04-30 09:13

I och med att jag kopplat min mer seriösa e-postadress till Outlook så ligger länkarna i tidningens nyhetsbrev via IE9 och så har det fått förbli. Annars använder jag nästan uteslutande Google Chrome. De brukar ligga i framkant av utvecklingen, så där finns säkert något reklamfilter, men eftersom jag inte stört mig på reklamen (tänker sällan på att den ens existerar, så budskapen går mig oftast helt förbi) så får det vara som det är.
Inser just att jag ljuger lite. Eftersomjag jobbar natt och har skaffat mig en bärbar, så använder jag faktiskt Google Chrome vid de tillfällena. Av någon anledning funkar skrivfälten bättre där, kom jag just på.

#18
generalzbynio
2012-06-26 13:58

@Hackenbush: det var bra :)
@PNI: Tänkte skriva något likadant, men det behövs inte längre
@Mistro: Jag tror att det är någon som försöker "påverka" alla andras åsikt genom att visa att barn är så jäkligt positiva till elbilar. Jag är lite mer negativt. Ang. 13,4% så förstår jag att det handlar om allt från elmopeder till hybridbussar?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.