Bild
Nästa artikel
Mazda MX-5 Takara – ny specialare

Mazda MX-5 Takara – ny specialare

Nyheter

Drygt 20 år gammal går Mazda MX-5 en ny vår till mötes. Årets specialversion heter Takara Edition och har elstyrd hardtop.

Den hemska jordbävning som drabbat Japan har fått konsekvenser inom snart sagt alla branscher. Mazda är en av de billtillverkarna som infört produktionsstopp, initialt till 20 mars. Som det ser ut i dagsläget kommer ändå inte leveranserna till Europa försenas. Men allt beror givetvis på händelseutvecklingen de närmaste dygnen.

Innan det hemska inträffade presenterade Mazda, i samband med Genève-salongen, sommarens specialversion av MX-5 – eller Miata. Det här är Takara Edition, en modell i begränsad upplaga som har elektriskt styrd hardtop som unik funktion.

166 bilar till Sverige
Motorn är den mindre av de två, alltså 1,8-litersmotorn på 126 hästar. Takara fylls med utrustning i stället för effekt. Modellen har bland annat automatisk klimatanläggning, främre dimljus, farthållare, fjäderbensstag, Bluetooth handsfree, aluminiumpedaler och eluppvärmda sportstolar.

Stolarna är klädda i en speciellt ljusgrått skinn med matchande mörkgrå sömmar på klädseln, läderratten, handbromshandtaget och i dörrsidorna. Två karossfärger bjuds, unika Dolphin Grey samt Sparkling Black.

Till Sverige kommer 166 exemplar av Takara Edition, 90 i Sparkling Black och 76 i Dolphin Grey. Takara betyder för övrigt ”min skatt”.

Diskutera: Vad tycker du om Mazda MX-5 Takara Edition?

Taggar: Nyheter, , Mazda, Mazda MX-5

Kommentarer

#1
2011-03-17 20:25

Tycker det är synd att de aldrig gör någon specialversion av 2.0'an. Hur rolig bilen än är så vill jag nog hellre ha 160hp än 126.

I övrigt finns habegäret där ;) Grå läderklädsel är förjevla fult bara. Dock bra att de har med elvärmda stolar i den här, vill minnas att 20th Anniversary inte hade det. Det var ifs en tygcab så den var väl inte riktigt tänkt att nyttjas när det var kallt ändå.

Jag vill ha en vit 2.0 Sport med alcantara/halvläder! NU!

#2
mendefera
2011-03-17 20:54

Roger skulle du inte ha Renault modus istället de rostar ju iaf inte lika mycket som en mazda?

#3
2011-03-18 00:21

Min tre år gamla 6'a har inte en rostfläck, förutom lite på bromsskivornas innerkant. Knappt ytrost på på avgassystemet ens, har sett fenomenalt rostskyddade vagnar från Hissingen med med mer rost än min bil.

Och det är 12 års rostskyddsgaranti som det skulle hända nåt, en rostskyddsgaranti som funkar till skillnad från en del andra märken.

Renault Modus? Nej tack ;)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.