Bild
Nästa artikel

Matiz som miljöbil

Nyheter

På miljöbilsmässan i Göteborg i helgen (den 25-27/4) hade stadsbilen Chevrolet Matiz premiär som "miljöbil". Modellen har en trecylindrig bensinmotor på 0,8 liter som ger 51,5 hk och en 5-växlad manuell växellåda. Bränsleförbrukning vid blandad körning ligger på endast 5,2 l/100 km och CO2-utsläppen på 119 g/km.

Den nya versionen av Chevrolet Matiz 0,8 som klassas som miljöbil i Sverige har två utrustningsnivåer, S och SE. Den mer utrustade SE-versionen har det mesta som standard: ABS-bromsar, krockkudde fram för förare och passagerare, sidokrockkuddar fram, bältessträckare fram, 3-punktsbälte på samtliga platser bak, knä-krockskydd förare, fällbart och delbart baksäte, el-manövrerade fönsterhissar fram, AC - luftkonditionering med mera. Modellen finns att få i så många som 11 olika färger.

Miljöbilen Chevrolet Matiz 0,8 S kostar från 82 500 kronor. Den mer utrustade SE-versionen kostar från 89 900 kronor. Modellen kommer att börja marknadsföras hos Chevrolets återförsäljare under juni månad.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.