Bild
Nästa artikel
Nyheter

Marcus Ericsson tävlar i IndyCar

Publicerad 31 oktober 2018 (uppdaterad 1 november 2018)
Svensken lämnar Formel 1 för tävlingsserie i USA istället.
Tidigare i höstas blev det officiellt att Marcus Ericsson förlorar sin tävlingsplats för Sauberstallet nästa år. Han sa då att han skulle söka andra racingalternativ. Nu är det klart vad nästa steg i karriären blir: IndyCar.

Tävlingsserien körs med formelbilar på både vanliga racerbanor och ovalbanor i USA. Säsongens höjdpunkt och publikdragare är Indy500, en tävling som körs 200 varv på en ovalbana och har vunnits av Kenny Bräck. Bräck har även vunnit hela IndyCar-mästerskapet 1998. 

Marcus Ericsson kommer från och med 2019 att tävla för Schmidt Peterson Motorsports och svensk rival i serien blir Felix Rosenqvist som kör för Chip Ganassi Racing. 

 
Embed
– Det känns som det perfekta steget för mig och min racingkarriär efter fem år i F1, säger Marcus Ericsson i ett uttalande på Schmidt Peterson Motorsports hemsida. Han säger också att han ser fram emot tävlingsstarten och att körsättet innebär nya saker att öva in:
–Det kommer att bli mycket nytt att lära sig, som nya spår och oval racing. Jag vet att det inte kommer att bli lätt, men det är en utmaning jag ser fram emot och jag kan knappt bärga mig inför att komma igång.

Diskutera: Hur tror du att det kommer att gå för Marcus Ericsson i IndyCar?

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.