Bild
Nästa artikel
Marcus Ericsson förlorar tävlingsplats i Formel 1

Marcus Ericsson förlorar tävlingsplats i Formel 1

Nyheter

Blir istället reservförare och ambassadör i Saubers team.

2019 är det italienaren Antonio Giovinazzi och finländaren Kimi Räikkönen som kör för Saubers Formel 1-stall, sponsrat av Alfa Romeo.

Marcus Ericsson petas alltså från tävling, eftersom det bara finns två förarplatser. Han kommer istället att fortsätta i Saubers team som tredjeförare och ambassadör, enligt ett pressmeddelande

I sociala medier skriver Marcus Ericsson att han kommer att söka andra tävlingsalternativ. 
– Jag är stolt över vad jag har åstadkommit de senaste åren i F1. Jag har alltid gett 100 % och lagt både hjärta och själ i det. 

Diskutera: Vad tycker du om att Marcus Ericsson inte kommer tävla för Sauber i Formel 1 längre?

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2018-09-26 09:01

Tråkigt, men knappast oväntat. Det lär vara klart bättre ur marknadsföringssynpunkt att ha Kimi där än Marcus. Giovinazzis plats var väl egentligen aldrig aktuell för någon utan Ferraribackning.

#2
2018-09-26 10:21

Ja det är tråkigt, nu kommer antagligen den ofta usla rapporteringen från F1 att inskränkas till några spaltcm på någon undanskymd plats i tidningarna.

#3
2018-09-26 16:43

Konstigt att han har hängt med så länge. 14 poäng totalt under 5 F1-säsonger är uselt. Även med tanke på att han kört i det kanske sämsta stallet. Han borde satsa på någon annan motorklass. Innan det är för sent. STCC kanske?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.