Bild
Nästa artikel

Magellan sviker svenska kunder

Nyheter

Tomas Alsbro fick förrförra julen en gps i julklapp. När han nu ville förnya kartan fick han reda på att tillverkaren lämnat europamarknaden - och slutat med uppdateringar.

- Det var ingen dålig julklapp direkt, säger Tomas Alsbro när han tänker tillbaka på julfirandet 2007.

Från hustru och barn fick han en särskilt fin julklapp, ett hårt paket som innehöll en gps-apparat från Magellan. Familjen valde denna modell eftersom den kunde användas i bilen och fram mot sommaren också på sjön och i skogen. Det passade Tomas, därför slog familjen på stort och köpte julklappen för närmare 4 000 kronor.

"Julklappen blev värdelös"
Till en början var Tomas Alsbro nöjd med sin Crossover Roadmate 2500. Men så småningom började apparaten strula, bland annat stängdes den av precis när Tomas lagt in sina resrutter.

Men problemen blev värre, gps:en började låsa sig och tvingade Tomas att starta om, börja om med grundinställningar och hoppas på att den inte låste sig igen. Dessutom upptäckte han att kartan var gammal - rondeller saknades och en 15 år gammal väg, som han ofta åkte på, fanns inte med.

Därför vände sig Tomas Alsbro i slutet av juni till Magellans svenska distributör, Gear, för att uppdatera programvaran och köpa en ny karta. Tre dagar senare fick han svar via e-post:

"Vi måste tyvärr meddela att Magellan bestämt sig för att sluta marknadsföra bilnavigation i Europa", ett svar som innebar att uppdateringar inte längre gick att få tag på.

- Jag blir så förbannad. I princip betyder det att produkten är värdelös, säger Tomas Alsbro.

Magellan övergav Sverige
I själva verket hade Magellan lämnat europamarknaden redan i februari.


- Vi blev tagna på sängen. "Sorry grabbar, nu är det slut", säger Gears vd, Björn Ågårdh, om beskedet de fick från Magellan.

Björn Ågårdh säger att Magellan är en av många tillverkare som lämnat gps-marknaden. Lönsamheten är för dålig.

- Det blev ett "chicken race". För tre år sen kostade en gps 13 000, medan du i dag kan köpa en för 795 spänn, konstaterar Björn Ågårdh.

Onoff fortsätter sälja Magellan
När Gear fick beskedet från Magellan kontaktade de alla återförsäljare. Många lyssnade och slutade sälja Magellans produkter - men inte alla.

Elektronikjätten Onoff erbjuder fortfarande en gps från Magellan på sin webbplats, utan att informera om att kartor och programvara inte går att uppdatera. "Navigator till sommarpris", heter det i en annons. Vi Bilägare ringde upp företagets kundtjänst och frågade om modellen kan rekommenderas.

- Ja, det tycker jag, i alla fall för det priset. Dessutom är det Europakarta i den, svarar en operatör på kundtjänsten.
 
Vi Bilägare: Och kartan går att uppdatera?
- Kartan kan du uppdatera, ja. Då går du in på Magellans sajt, säger den hjälpsamma operatören.

När Tomas Alsbro får höra att Magellans produkter fortfarande säljs blir han upprörd.

- Det kan inte betraktas på något annat sätt än bedrägeri, säger han.

Garanti och support - men inga uppdateringar
Distributören Gear försäkrar att företaget kommer att fullfölja sitt garantiansvar och fortsätta ge support. När Vi Bilägare ringer upp säger man sig erbjuda missnöjda kunder den senaste gps-modellen från Magellan till ett rabatterat pris.

Företagets vd Björn Ågårdh tycker att lösningen är bra för kunden eftersom en mer aktuell karta ingår. Han säger att kartorna inte förändras så mycket från år till år, därför är den nya apparaten användbar.

Vi Bilägare: Men sen är det slut med uppdateringar?
- Ja, sen är det slut, svarar Björn Ågårdh.

Vi Bilägare har sökt representanter från Onoff, utan resultat.

Vad tycker du om Magellans sorti från Sverige? Har du blivit drabbad? Kommentera!
GPS-test

I det senaste numret av Vi Bilägare, nummer 10, testar vi fyra gps-mottagare.

När tidningen gick i tryck hade vi inte informationen om att Magellan inte längre erbjuder uppdateringar eller nya kartor.

Vi Bilägare vill därför att detta ska tas i beaktande vid köp av bilnavigator.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Sune
2009-07-16 15:49

Vicken bluff - tack för varningen. Kanske lika bra att bojkotta OnOff på alla produkter!?

#1
Putte Grodlår
2009-07-16 15:53

Bakom Magellan står franska Sagem. Min TV-box är Sagem, tror ni den funkar? Nä! Kan man få service ? Nä. Litar jag på fransmän? Nä! Vad gäller OnOff så är väl deras kundservice väl känd! Nej köp era prylar hos välrenomerade företag inte "månglare i köplador på leråkrar", och se upp med fransosen!

#1
Håkan
2009-07-16 16:01

Jag skule ändå aldrig köpa en dyr uppdatering, tala om att köpa grisen i säcken. Man har ju inte en aning om vad uppdateringen innehåller, kanske är det en enda rondell som är ny nere i Spanien någonstans. De mil nya vägar som byggs i Sverige varje år är lätt räknade, och råkar man komma in på en ny stump någonstans så är man ju snart ute på den gamla vägen igen och GPS:en leder dig rätt ändå

#1
Lägerleffe
2009-07-16 16:01

Som Arnes PappersKalsånger alltså. Sjung, skit och släng.

#1
Tobbe
2009-07-16 17:04

Skönt att man har Tomtom istället för Magellan. Har aldrig tyckt om Magellans produkter och de står ju som sagt även för Sagem, vilket ärligt talat är en riktigt usel digitalbox, Har gjort av med 5 st nu som bara ger sig och desamma för mina kompisar.

#1
lars-erik.e
2009-07-16 18:48

Franskt skit som vanligt

#1
Roy
2009-07-16 19:27

Hallå! Allt franskt är väl inte skit? En gång i tiden gjorde du en utmärkt skivspelare (ERA), Citroën är väl inte så dålig. (Deras fjädringssystem som sades ligga 20 år före konkurrenterna när det kom, låg efter 20 år fortfarande 20 år före...)Peugeot-/Citroën-dieseln gör ett bra jobb hos många andra biltillverkare. Franska ostar och viner är väl inte så tokiga heller...
Men Magellan bär sig riktigt svinigt åt!

#1
clio
2009-07-16 21:30

köp inte franskt då! vem tvingar er! vi vill inte heller håll er till era tyska och svenska skräp istället. så blir det bra vem bry sig om sura svenskar

#1
clio
2009-07-16 21:36

köp inte franskt då! vem tvingar er! vi vill inte heller håll er till era tyska och svenska skräp istället. så blir det bra vem bry sig om sura svenskar grodlår är ju rasistiskt följer ju inte reglerna hät iaf. verkar det är frit fram här, vad blir nästa spaghetti kanske.

#1
clio
2009-07-16 21:54

ja just det kom på att ändra namnet lite clio gris kanske passar bra.

#1
Olle
2009-07-16 21:58

I Vi Bilägare nr 10 från juli i år testas en Magellan GPS men det står inget om att det inte går att uppdatera kartan. Importören/generalagenten borde rimligen ha informerat om det och testlaget borde nog framöver försäkra sig om att det finns support för produkterna som testas.

#1
Fredrik Diits Vikström, webbredaktör
2009-07-16 22:32

Olle:
Redaktionen kände inte till detta när tidningen gick i tryck, tyvärr. Vi kan inget annat än beklaga och nu belysa problemet.

#1
Kjell-Åke
2009-07-17 12:11

Det är inte bara Magellan som har en del konstigheter för sig. Navigon gör reklam för en gratis uppdatering. Jag trodde naturligtvis att man med denna skulle få de nya idiotiska hastighetsbegränsningarna till 80, 100 och 120 med. Icke så inte. Det finns då en uppdatering som kostar ca 900 kr, men vem vet om hastighetsbegränsningarna finns med där. Detta i tider när man kan köpa en hyfsad GPS för en tusenlapp.

#1
Tom
2009-07-17 12:52

Jaja, marknadskrafterna. När det inte klingar tillräckligt i kassaskrinet drar man.
Dessutom håller jag med Putte grodlår. Har också haft Sagem digitalboxar som bara spökat. Programmet låser sig och hela boxen blir oanvändbar. Man måste bryta strömmen och starta om. Jätteroligt när man lagt in program för inspelning och boxen låser sig innan inspelningen. När man talar med deras kundtjänst är det bara fel på något hos mig. Aldrig i deras boxar. Har slutat använda Sagem. Handlar för övrigt sen flera år tillbaka inte heller på ONOFF.

#1
Peter
2009-07-17 14:11

Kjell-Åke: Jag har en Navigon som köptes för 1 år sen, köpte uppdateringar för 199:- i 2 år, funkar jättebra, har fått en uppdatering per kvartal.
Det är väl inte GPS:en som ska tala om hur fort du kör.
Det är förbaskat tråkigt det Magellan gör, stackars dom som sitter med deras GPS.

#1
Sören
2009-07-17 19:49

Även Miljonlotteriet kör med Magellan, som en av sina val vinster, som jag varit sugen på, men inte nu längre. Tack för varningen

#1
Kjell-Åke
2009-07-17 20:13

Peter: I min GPS anges den hastighet som är tillåten i en miniskylt i displayen.
Detta fungerade tills de nya gränserna infördes. Därefter tjatar rösten "Observera" gång på gång när man kör i t.ex 120 där det tidigare var 110. Jag vet att man kan slå ifrån eller ändra marginalen, men detta skall inte behövas eftersom systemet är jättebra så länge det fungerar som det är tänkt. Jag förringar på intet sätt det Maggelan har utsatt sina kunder för och jag förstår inte riktigt vad du menar med att GPS:en inte skall tala om hur fort jag kör. Fungerar det är det till stor hjälp , i synnerhet nu när det införts fler begränsningar för att göra det svårare att hålla reda på vad som gäller där jag kör.

#1
Sven-Olof Larsson
2009-07-18 18:44

Det är inte bara Magnella som är svåra med sin service. Köpte en 8110 Navigon. Där kortet var sönder. Kontaktade Gadgetek som generalagent för navigatorn. Det finns inga nya orginalkort enl.dom. Han som jag pratade med tyckte att jag skulle köpa ett nytt SD-kort och be Elgiganten att kopiera ett orginal.
Jad väntar besked från deras VD. Om det är dåligt ber jag Motormännens jurist att lösa det.

#1
Peter
2009-07-19 01:11

Det är inte bara OnOff som fortsätter sälja Magellan. Så gör även bl.a Netonnet utan någon information om vad som gäller. Kolla bara på prisjakt.nu så ser man vilka som inte bryr sig.

#1
bgl
2009-07-19 10:57

Magellan har fler problem! Den handhållna Explorist XL har levererats med en mycket svårupptäckt bugg i arealberäkningsfunktionen som nog inte alla användare har uppmärksammat.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.