Bild
Nästa artikel
Macan uppdateras – diesel ett minne blott
Macan uppdateras – diesel ett minne blott
Macan uppdateras – diesel ett minne blott

Macan uppdateras – diesel ett minne blott

Nyheter

Porsches mindre suv får sig en översyn inför 2019 och nu finns det bara bensin att välja på.

Vi har tidigare berättat att Porsche beslutat att inte sälja dieselbilar längre. Det märks nu när Cayennes småsyskon Macan uppdateras inför nästa år.

Borta är dieseldrivna treliters V6:an. Istället erbjuds en tvåliters, fyrcylindrig bensinmotor med turbo och nyinstallerat partikelfilter. Effekten är 245 hästkrafter och 370 Newtonmeter. Kraften skickas genom en sjuväxlad dubbelkopplingslåda.

Suven gör noll till hundra på 6,7 sekunder och maxfarten är satt till 225 kilometer i timmen. Bränsleförbrukningen sägs vara 0,81 liter/milen, och har Porsche fastställt enligt nya körcykeln WLTP, men redovisar det enligt gamla mätmetoden NEDC.      
 

Macan uppdateras – diesel ett minne blott

Utseendemässigt har Porsche designat om bakdelen på bilen, där det nu sitter en slags tredimensionell panel med LED-ljus. LED-strålkastare ingår som standard och spekulanter har fyra nya lackfärger att välja på: Mamba Green Metallic, Dolomite Silver Metallic, Miami Blue och Crayon.

På insidan sitter en ny HD-pekskärm på 10,9 tum. Adaptiv farthållare är tillval. 

Uppdaterade Porsche Macan kan beställa nu i Sverige och kostar från 600.000 kronor. 

Diskutera: Vad tycker du om Porsche Macan?

Kommentarer

#1
2018-10-02 10:54

Diesel är för bönder så helt rätt.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.