Nästa artikel
Lotus City Car Concept – prestige i litet format
Paris

Lotus City Car Concept – prestige i litet format

Publicerad 6 oktober 2010 (uppdaterad 17 augusti 2011)
Jämte fem nya sportbilar presenterar Lotus även en ny stadsbil på bilsalongen i Paris. Lotus City Car Concept är en laddhybrid som ska utmana Aston Martin Cygnet.

Nya skärpta utsläppskrav för biltillverkare införs 2012. För att möta dessa har Aston Martin tagit fram en minibil baserad på Toyota iQ som ska sänka modellprogrammets genomsnittliga koldioxidutsläpp. Aston Martin Cygnet börjar säljas redan i slutet av 2010.

På bilsalongen i Paris presenterar Lotus sin motsvarighet i form av konceptbilen Lotus City Car Concept.

Dessutom visas fem nya sportbilar i Lotus monter som ska signalera att Lotus på allvar vill ta upp kampen med prestigetillverkare som Ferrari och Lamborghini.

Denna stjärnglans vill britterna också ta med sig till storstan med en bränsleeffektiv minibil.

Söker samarbete
Lotus City Concept är en bakhjulsdriven laddhybrid som förutom en elmotor på 73 hästkrafter och 240 newtonmeter också är utrustad med en trecylindrig motor på 1,2-liter som kan tankas både med bensin och etanol.

Under kortare intervaller kan elmotorn leverera 220 hästkrafter.

Strömmen i batterierna räcker till sex mil elektrisk körning. Samtidigt är bilen förhållandevis kvick med en acceleration från noll till 100 km/tim på nio sekunder.

Lotus söker nu en samarbetspartner som vill bygga konceptet utifrån Lotus teknik. Modellen kan vara ute på marknaden tidigast 2014.

Diskutera: Vad tycker du om Lotus City Car Concept?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2010-10-06 16:23
JB (ej verifierad)

Är det en Lotus? Det utmärkande för Lotus var att bygga bilar med låg vikt. Hoppas verkligen att ackumulatorerna är lätta så att Lotus idé inte förflackas!

#2 • Uppdaterat: 2010-10-10 20:49
MR X (ej verifierad)

Fräckaste lilla stadsbil jag har sett i alla fall!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.