Nästa artikel
Löftet: Teslas Superchargers ska öppnas för alla
Nyheter

Löftet: Teslas Superchargers ska öppnas för alla

Publicerad 21 juli 2021 (uppdaterad 21 juli 2021)
Teslas Superchargers ska öppnas upp för andra bilmärken redan i år, skriver Elon Musk på Twitter.

Det har flera gånger tidigare antytts från Teslas håll att märkets egna nätverk av snabbladdare kan komma att öppnas upp för elbilar från andra märken – men det har inte sagts något om när.

Nu skriver Teslas vd Elon Musk i en kommentarstråd på Twitter att det kommer ske i år. ”Vi kommer att göra vårt Supercharger-nätverk öppet för andra elbilar redan i år”, skriver han. Längre ned i tråden förtydligar han att att det ”på sikt gäller alla länder”.

Det skulle i så fall innebära att Teslas snabbladdare skulle stå till förfogande för andra elbilar, även i Sverige. Vi Bilägare har sökt Teslas svenska presskontakt för en kommentar, men fick inte omedelbart svar.

Trots att tidiga bilar från Tesla hade märkets egna laddkontakter har de europeiska modellerna sedan några år tillbaka bytt till den europeiska standarden CCS. Det innebär att deras snabbladdare rent fysiskt kan kopplas till de flesta elbilar redan i dag.

Däremot finns det ännu ingen lösning för aktivering och betalning av laddarna. I Teslas bilar sköts det via bilens inbyggda dator.

Tesla började bygga ut sitt nätverk av snabbladdare redan 2012. I början av 2021 fanns det fler än 23.000 laddare på över 2.500 platser över hela världen. Laddnätverket anses av många vara en av de främsta anledningarna till att välja en Tesla framför en elbil från ett annat märke.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (3)

  • 22 juli 2021 PS. "Om man varit övertygade…
  • 22 juli 2021 Det framgår ju inte vad det…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.