Nästa artikel
Lexus UX har fått sin prislapp
Nyheter

Lexus UX har fått sin prislapp

Publicerad 23 oktober 2018 (uppdaterad 23 oktober 2018)
Här är svenska priser och utrustningsnivåer på den lilla suven som gör debut i april.
Lexus UX kommer att säljas som icke laddbar elhybrid i olika utrustningsnivåer. Drivlinan består av en elmotor arbetar tillsammans med en tvåliters bensinmotor. Total effekt ör 178 hästkrafter. Förbrukningen är uppmätt till 0,41 liter per mil, enligt körcykeln NEDC-korr. Växellådan är automatisk och maximal dragvikt är satt till 750 kilo. 

Den billigaste versionen av UX heter Comfort och kostar 339 900 kronor. Då ingår bland annat förarassistanssystemet Safety System Plus 2, bi-LED-strålkastare och backkamera.

Ett steg upp hittar vi Premium för 394.900 kronor och då tillkommer saker som parkeringssensorer fram- och bak med autobroms, nyckellöst lås- startsystem, skinnklädsel, rattvärme och trådlös laddare för mobiltelefon.

Vidare finns F Sport för 423.800 kronor som utöver standardutrustningen i de lägre versionerna innefattar trippel LED-strålkastare, sportiga säten, och eljusterbara framsäten. 

Sedan kommer F Sport S som kostar 513.600 kronor. På köpet för man då Mark Levinson ljudsystem med 13 högtalare, skinnklädsel med ventilation i framstolar, head up-display, 360-graderskamera och adaptiv fjärding.

Till sist har vi Luxury för 508.900 kronor. Då ingår förutom det i Premium även akustikrutor fram, trippel LED-strålkastare, elektrisk justerbar ratt, framsäten och svankstöd.
 
Att få bilen att driva på alla hjul med elektriska fyrhjulsdriften E-Four kostar 19.000 kronor extra i de två lägsta versionerna Comfort och Premium. I de andra versionerna är fyrhjulsdrift standard. 

UX gör debut hos Lexus tio svenska återförsäljare i april nästa år, men går att beställas redan nu. 

Vi Bilägare har provkört ett förserieexemplar av UX. Det kan du läsa om här.

Diskutera: Vad tycker du om Lexus UX?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.