Nästa artikel
Premiär för Lexus LM – här är nya lyxbussen
Nyheter

Premiär för Lexus LM – här är nya lyxbussen

Publicerad 18 april 2023 (uppdaterad 18 april 2023)
Lexus visar upp en lyxig minibuss med hybriddrift som också ska säljas i Sverige.

Minibussarnas storhetstid har försvunnit för länge sedan. Försäljningen av mpv-bilar har rasat de senaste åren när allt fler köpare väljer en suv.

Men Lexus går mot strömmen och lanserar nu märkets första mpv i Sverige. Den riktar sig dock inte främst till barnfamiljer utan till lyxbilsköpare.

Nykomlingen heter Lexus LM 350h och har en fyrcylindrig bensinmotor på 2,5 liter kombinerat med koncernens hybridsystem. Fyrhjulsdrift är standard och det finns två versioner att välja på: med fyra eller sju säten.

Att det är krävande affärsresenärer som är den främsta målgruppen står klart vid en snabbtitt i baksätet på den fyrsitsiga versionen. Där finns bland annat en 48-tumsskärm för filmvisning, ljudsystem med 23 högtalare och ett kylskåp. 

Fåtöljerna kan dessutom fällas helt horisontellt till något som beskrivs som ”flygplanssängar”, och baksätespassagerarnas kroppstemperatur övervakas med infrarött ljus för att anpassa klimatsystemet.

Lexus har ansträngt sig för att sänka ljudnivån i kupén, till exempel med ökad lufttäthet mellan dörrar och kaross samt bullerreducerande fälgar och däck. Bilen har även aktiv ljudisolering som spelar in kupébullret och skickar ut en motsignal i högtalarna.

Svensk premiär för Lexus LM blir under hösten 2023. Priserna är inte klara.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (10)

  • 18 april 2023 Det finns tyvärr nästan…
  • 18 april 2023 Ja om det är han som ligger…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.