Nästa artikel
Lamborghini Aventador Roadster – bilder och fakta
Stort bildspel

Lamborghini Aventador Roadster – bilder och fakta

Publicerad 12 november 2012 (uppdaterad 8 februari 2013)
Nya Lamborghini Aventador Roadster katapulteras till 100 km/tim på tre sekunder – och blir din för 2,6 miljoner kronor.

Nu presenterar den italienska sportbilstillverkaren toppmodellen Aventador i cabrioletutförande. Taket består av två kolfiberpaneler som tillsammans väger mindre än sex kilo och manuellt kan plockas av "på några sekunder" och sedan förvaras i bilens främre lastutrymme.
 
Liksom kupévarianten drivs Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster, som är den fullständiga beteckningen, av en V12-motor på 6,5 liter som via en sjustegad automatlåda levererar inte mindre än 700 hästkrafter till bilens samtliga fyra hjul.

Med det maskineriet ombord blir det förstås att åka av. Toppfarten anges till 350 km/tim och sprinten från stillastående till 100 km/tim avverkas på 3,0 sekunder. Även om bränsleekonomi inte är Lamborghini-köparens fokus är bilen försedd med stopp/start-teknik och cylinderavstängning som vid låg motorbelastning temporärt stänger av sex cylindrar.

Sedan Lamborghini Aventador introducerades sommaren 2011 har 1 300 exemplar levererats till kunder runt om i världen. Cabrioletversionen börjar nu säljas och priserna börjar från 300 000 euro, vilket motsvarar drygt 2,6 miljoner kronor.

Diskutera: Vad tycker du om Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.