Nästa artikel
Krisande Hertz ansöker om rekonstruktion – Sverige omfattas inte
Nyheter

Krisande Hertz ansöker om rekonstruktion – Sverige omfattas inte

Publicerad 25 maj 2020
Efterfrågan på hyrbilar rasar och nu tvingas Hertz ansöka om rekonstruktion i USA och Kanada.

Biluthyrningskedjan Hertz har fått stora ekonomiska problem på grund av coronakrisen. Efterfrågan på hyrbilar har rasat och därför tvingas Hertz nu ansöka om så kallad rekonstruktion i USA och Kanada.

Det innebär att verksamheten nu ska organiseras om för att kunna överleva trots att skulderna är höga. Uthyrningskontoren håller dock fortfarande öppet men koncernen ska minska antalet anställda med nästan hälften.

”Coronakrisens påverkan på resandet var plötsligt och dramatiskt vilket skapade en abrupt minskning av intäkter och framtida bokningar”, skriver Hertz i ett pressmeddelande.

En av riskerna om Hertz senare tvingas ansöka om konkurs är att koncernens hyrbilar eventuellt kan behöva säljas på andrahandsmarknaden vilket i så fall kan pressa ned priserna på begagnade bilar.

I Sverige ägs franchiserättigheterna för Hertz av företaget First Rent a Car AB som är ett helägt dotterbolag till Volvo Cars. Hertz i Sverige omfattas inte av rekonstruktionen.

– Just nu inleds processen med en rekonstruktion enligt amerikansk lag där man försöker hitta lösningar för en lönsam framtid. Varken den svenska verksamheten eller de nordiska påverkas av det som pågår i USA just nu. För oss är det ”business as usual” även om coronapandemin påverkar oss i stor utsträckning. Våra kunder kan känna sig helt trygga med att fortsatt boka med oss, säger Hertz Sveriges vd Mattias Wäne.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.