Nästa artikel
Kinesiska bilitllverkaren WM Motor ansöker om konkurs
Nyheter

Kinesiska bilitllverkaren WM Motor ansöker om konkurs

Publicerad 12 oktober 2023
En tidigare Volvochef startade biltillverkaren WM Motor som nu ansöker om konkurs. Men det kinesiska bolaget vill ännu inte ge upp.

Det har dykt upp mängder av nya bilmärken i Kina de senaste åren. Men alla blir inte framgångsrika – på den svenska marknaden är det hittills bara MG som lyckats riktigt bra.

Nu ansöker kinesiska uppstartsbolaget WM Motor om konkurs, skriver Reuters. Men märket uppger i ett inlägg på plattformen Weibo att företaget ska struktureras om och ”återfödas”.

Spiken i kistan som fick företaget att ansöka om konkurs var ökade materialkostnader, problem i leveranskedjorna och ekonomiska problem som uppstod som följd av pandemin.

WM Motor grundades 2015 av Freeman Shen som tidigare var styrelseledamot och chef för Geely Holding Group, där han ansvarade för köpet av Volvo Cars. Han har också varit chef för Volvo Cars och Fiat i Kina.

WM Motor drog på sig förluster på tolv miljarder kronor under 2019, 2020 och 2021, uppger Reuters. WM Motor lanserade märket Weltmeister som bland annat visat upp en eldriven sedanmodell.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.