Nästa artikel
Kia Pop – så ska tre personer få plats
Nyheter

Kia Pop – så ska tre personer få plats

Publicerad 29 september 2010 (uppdaterad 30 september 2010)
Nu avslöjar Kia hur tre personer ska rymmas i nya konceptbilen Kia Pop. Bilen mäter endast tre meter på längden och bjuder på flera originella lösningar.

Konceptbilen Kia Pop lär orsaka många höjda ögonbryn vid Kias monter på bilsalongen i Paris. På torsdagen slår mässan upp portarna för pressen.

Kia Pop är en mikrobil som mäter endast tre meter på längden, något längre än Toyota iQ men något kortare i jämförelse med Smart Fortwo.

Vi Bilägare rapporterade om Kia Pop redan i augusti, men då framgick det inte hur tre passagerare skulle rymmas i bilen. Nu visar Kia ytterligare bilder och den här gången är fokus på interiören som domineras av lila färger och kromdetaljer.

Okonventionella lösningar
Framtill sitter föraren och en passagerare på en bänk samtidigt som ytterligare en person kan rymmas bakom stolsryggarna i bakre högre hörnet. Där har Kia placerat en stoldyna med ryggstöd och bätesfäste på väggen ovanför.

Samma utrymme kan också nyttjas som bagageutrymme, vilket man kommer åt genom en baklucka som är upphängd på vänster sida.

Bland andra okonventionella lösningar finns den ovala ratten och framdörrarna som öppnar sig framåt med en vinkel uppåt.

Än så länge är inget känt om drivlinan mer än att bilen blir helt elektrisk. Mer detaljer är att vänta när bilsalongen i Paris har öppnat.

Huruvida Kia Pop kommer klara resan från koncept till serietillverkad bil återstår att se.
 
Diskutera: Vad tycker du om Kia Pop?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2010-09-29 14:53
Jan_2 (ej verifierad)

Ser ju helt galet ut. Men det är ju egentligen sådana här konceptbilar som betyder någonting. Bra och vågat, Kia!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.