Nästa artikel
Kia Picanto prisas för sin design
Nyheter

Kia Picanto prisas för sin design

Publicerad 17 november 2011 (uppdaterad 17 november 2011)
Kia Picanto tilldelas If Product Design Award. Bilen uppvaktas för sin formgivning, signerad designchef Peter Schreyer – tidigare Audi.

Tidigare i år lanserade Kia tredörrarsvarianten av småbilen Picanto. Nu har modellen ärats med designpriset If Product Design Award.

Bilen prisas i transportkategorin där juryn tagit hänsyn till bland annat designkvalitet, innovationsförmåga och miljötänkande.

Picanto har ritats av den koreanska tillverkarens europeiska avdelning, med högkvarter i Frankfurt, under ledning av designchefen Peter Schreyer.

– Att få If Product Design Award för nya Kia Picanto är en stor framgång för vårt designteam och ytterligare ett erkännande av vårt varumärke och designstrategi, säger Schreyer i en kommentar.

Tidigare ansvarade Peter Schreyer för formgivningen hos Audi, innan han 2006 värvades till Kia. Ett kännetecken för Schreyers design hos Kia är den så kallade ”tigernosen” i fronten.

Kia Picanto fick tidigare i år endast fyra av fem stjärnor i Euro NCAP.s krocktest eftersom modellen saknar standardmonterat antisladdsystem på samtliga marknader i Europa.

Diskutera: Vad tycker du om Kia Picanto?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2011-11-17 10:35
Raymond K (ej verifierad)

Juryn i If Product Design Award består tydligen av blinda människor.

#2 • Uppdaterat: 2022-11-02 21:27
Gäst (ej verifierad)

Tidigare har även Kia Venga, Optima och Sportage fått pris! Dom är tydligen inte bara blinda utan säkert också mutade.. Löjeväckande!

#3 • Uppdaterat: 2011-11-17 20:58
classe75

Är detta ett skämt???

#4 • Uppdaterat: 2011-11-19 20:51
audi power (ej verifierad)

Detta äro icke något skämt men man kan tro det.

#5 • Uppdaterat: 2011-11-21 13:10
kameo

Bra mycket snyggare än en Audi i alla fall. Audi A3 är ett bra exempel på en feg och tråkig design som ser likadan ut även om det kommer ny modell. Och Volkswagen Up ser ju ut som en gammal Suzuki Alto men eftersom det står VW på bilen så prisas den. Nej, man blir bara trött på dessa Audi, VW-människor som alltid ska kommentera i dessa trådar om hur plastiga och fula alla japanska/koreanska bilar på ren automatik. Tysk kvalitet finns inte i dagens bilar, se bara på senaste fadäsen med Audi A6 som har stora problem med rost i nederkant på dörrarna, premium, skulle inte tro det!

#6 • Uppdaterat: 2011-11-21 20:03
Frans Böman (ej verifierad)

kameo har helt rätt! Och vad är mest tunn plast, jo fronten på en audi som består av en enorm plastig, tunn billig ömtålig grill bara för att spara pengar.

tyska bilar är plastiga och fula.

audi = skräp

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.