Nästa artikel
Kia Picanto får automatisk manuell växellåda
Nyheter

Kia Picanto får automatisk manuell växellåda

Publicerad 3 juni 2020
Det bästa från två världar när Kias minsting uppdateras.
Det är i bensindrivna instegsvarianten på 1,0 liter och 67 hästkrafter som den nya växellådan, kallad Automated Manual Transmission (AMT) sitter.

Enligt Kia sköts kopplingen och växlingsmekaniken elektrohydrauliskt. På så sätt får föraren bekvämligheten och användarvänligheten av en automatisk växellåda, utan att förbrukningssiffrorna blir lidande. 

Det finns också en Picantovariant med mer effekt, nämligen GT Line med turbobensinmotor och 100 hästkrafter. Den har dock inte den nya typen av växellåda. GT Line har fått mest förändringar i utseendet med ny grill och även omdesignade stötfångare fram och bak. 
 

Kia Picanto GT Line.

Kia Picanto GT Line.

Det finns också en tredje sorts Picanto, den terränginspirerade X-Line med terrängplast runt hjulhusen, hasplåtar och högre markfrigång, men den ska inte tas in till Sverige. 

På insidan ska nya materialval ge högre kvalitetskänsla och infotainmentsystemet har stöd för ihopkoppling av smartphones med antingen Apple CarPlay eller Android Auto. Via UVO-appen går det att lokalisera sig bil eller se status/diagnostik i mobilen. 
En rad nya säkerhetsfunktioner gör entré i Picanto, som kollisionsvarnare med autobroms och fotgängarskydd, filhållningsassistent, dödavinkeln-varnare som kan gripa in och ändra styrningen och trötthetsvarnare. Det finns också ett system som varnar för korsande trafik bakom bilen när man backar. 

Uppdaterade Kia Picanto lanseras i Sverige under tredje kvartalet 2020. 

Diskutera: Vad tycker du om Kia Picanto?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.