Bild
Nästa artikel
Kia experimenterar med sportvagn

Kia experimenterar med sportvagn

Nyheter

Här är första bilderna på Kias nya sportsedan som får premiär som koncept på bilmässan i Frankfurt. Bakhjulsdrift utlovas.

Kia rycker nu skynket från en ny konceptstudie som enligt den koreanska tillverkaren ska signalera företagets framtida inriktning vad gäller formgivning. Därmed kan inslag i formgivningen leta sig vidare till kommande produktionsbilar.
 
De första bilderna visar en sportig sedan med fyra dörrar, där de bakersta tycks vara upphängda i bakkant. Taklinje sluttar på traditionellt kupémanér och konventionella sidospeglar har valts bort i förmån för kameror på framskärmarna. Bilen har ritats av Kias chefsdesigner Peter Schreyer, tidigare designchef på Audi.

Förutom att bilen blir bakhjulsdriven och strikt fyrsitsig väljer Kia att inte avslöja några ytterligare detaljer i det här läget. Inte ens ett namn. Mer information är att vänta i anslutning till Frankfurtsalongen.

Förutom den nya konceptbilen visar Kia även tredörrarsvarianten av Rio samt en ansiktslyft Soul på mässgolvet i Frankfurt. Mässan öppnar den 13 september.
 
Diskutera: Vad tycker du om Kias nya konceptbil?

Taggar: Nyheter, , Kia

Kommentarer

#1
2011-08-19 13:31

överraskande snygg, fick just lust att köpa en sedan?? inte så lite Jaggavibbar här inte...

#2
2011-08-19 16:47

Snygg bil, vill gärna ha en. Men usch vilka fula fälgar!

#3
2011-08-21 12:34

"inte så lite Jaggavibbar här inte..."

Visst, men karbonpapper har väl alltid varit asiaternas utvecklingsmetod... :-)

#4
Johan Svensson
2011-08-22 09:32

Låter bra. Bara halvdöda tanter står ut med framhjulsdrift.

#5
2011-08-22 09:41

Halvdöda tanter, såsom Rickard Rydell, Fredrik Ekblom mfl då antar jag att du menar? Framhjulsdriften har utvecklats betydligt de senaste årtiondena, precis som bakhjulsdriften... Men när du vuxit upp och slutat sladda runt med din 740 på stormarknadsparkeringarna om kvällarna kanske du också inser det...

#6
2011-08-22 10:02

Jag tycker att den var snygg för att vara asiatisk, de brukar annars se lite knäppa ut.
Kul att allt fler kommer med bakhängda bakdörrar, hoppas att de också tagit bort B-stolpen.
Och jag håller med om att det var fasansfulla fälgar.

#7
Johan Svensson
2011-08-22 19:31

FLAC: 740 är inte rolig, för lätt bak och inte så jäkla bra på andra sätt heller. Den enda Volvon jag gillar är 240, charmig, trevlig och en riktig glädjespridare åtminstonde på vintern.

Men skitsamma. Nu diskuteras nya bilar och bakhjulsdrift ger mer körglädje både vid lek och vid normal, alldaglig körning. Dock kör jag framhjulsdrift, tyvärr.

#8
Johan Svensson
2011-08-22 19:32

saabnisse: asiatisk? japaner kan verkligen design till skillnad från t ex saab.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.