Nästa artikel
Katalysatortjuv väckte sovande bilist – blev dödad
Nyheter

Katalysatortjuv väckte sovande bilist – blev dödad

Publicerad 2023-02-21 19:15 (uppdaterad 2023-02-22 14:49)
Resterna av avgassystemet hänger ned mot marken efter att katalysatorn blivit bortkapad. Bilden har ingen koppling till händelsen i texten.
Brottet slutade i tragedi.

Katalysatorer, och de värdefulla metaller de innehåller, har blivit ett hett byte för tjuvar på senare år. Beväpnade med tigersågar stryker de omkring på parkeringsplatser nattetid, på jakt efter nästa avgasrör att kapa sönder.

Men ibland går det inte som man tänkt sig. Det blev en katalysatortjuv och hans tre kumpaner varse på en parkeringsplats i Kalifornien på alla hjärtans dag-kvällen i år.

Medan hans tre misstänkta medbrottslingar väntade i en bil kröp en man in under en Ford Excursion på en parkeringsplats i Palmdale, och började såga bort suvens katalysator. Vad han inte visste var att det samtidigt satt en kvinna i bilen och sov.

När kvinnan hörde ljudet från sågen från vaknade hon. Sedan startade hon bilen och la i backen innan hon, enligt polisrapporten som följde, ”kände en stöt som om hon kört över något”.

Efter att ha kört över mannen ska hon ha stannat omedelbart, och sedan larmat polisen om vad som hänt.

Enligt LA Times fördes katalysatortjuven senare till sjukhus, där han dog av sina skador. Hans tre misstänkta medarbetare greps av polis.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (18)

  • 2023-02-23 17:31 40-talisten skrev:…
  • 2023-02-23 15:29 Vanligt i USA främst…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.