Bild
Nästa artikel
Fisker Karma kommer tillbaka som Karma Revero.
Fisker Karma kommer tillbaka som Karma Revero.

Karma återvänder

Nyheter

Amerikanska sportbilsmärket med miljösamvete, som tidigare hette Fisker, kommer tillbaka med omdöpt lyxhybrid.

Den nya laddbara bilen ska lanseras i sommar under namnet Revero, rapporterar Wall Street Journal. I grunden är det en uppdaterad Fisker Karma som fått nytt namn. Karma Automotive, som tidigare hette Fisker Automotive, vill inte att modellen kopplas samman med sin problemtyngda föregångare, därav namnbytet.

Fisker Automotive grundades av dansken Henrik Fisker 2007. Inriktningen var att göra sportbilar för de miljömedvetna. Bilföretaget hade en kort och turbulent levnadstid och 2013 gick det i konkurs. Ett kinesiskt bildelsföretag köpte konkursboet och nu har produktionsplats flyttats från Nystad i Finland till Kalifornien, USA.

Revero kommer i juli eller augusti och ska använda sig av elektroniska system från BMW. Namnet kommer av latinska ordet ”Re”, som betyder ”åter”, och ”Vero”, som betyder ”sanning”.
 
Diskutera: Kommer Karma Automotive att lyckas med Revero?
Taggar: Nyheter, Fisker

Kommentarer

#1
2016-04-29 10:50

En problemtyngd bil som tidigare tillverkats i Finland ska räddas av ett kinesiskt företag med produktion i USA. Fyller jag den meningen med mina fördomar jag fått av att ha roat mig med bilar i 30 år så ser jag inget lyckat resultat.

#2
2016-04-29 19:47

Det går åt h----e igen, den här gången till kinesisk marschmusik, spelad av amerikanska musiker.

#3
2016-05-03 12:02

Jag gillade konceptet när den kom som Fisker (även om namnet i svenska öron ger fel vibbar - om man inte gillar det missfoster som P 1800 byggdes om till och som i folkmun snabbt kallades fiskbilen).
Precis som tidigare blir jag inte klok på det den där antydan till leende i grillen.
Hur som hels lär det väl bli en kortlivad historia.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.