Nästa artikel
Karim Habib ny designchef på BMW
Nyheter

Karim Habib ny designchef på BMW

Publicerad 24 maj 2012 (uppdaterad 25 maj 2012)
Han ligger bakom formgivningen av nuvarande 7-serien. Nu utses 42-årige Karim Habib till ny designchef hos BMW.

Den Libanonättade kanadicken började på BMW:s designavdelning 1998 och blev kvar i tio år, innan han lämnade för värsta konkurrenten Mercedes. I fjol återvände Habib till BMW som chef för den exteriöra formgivningen. Nu blir han högste chef.

– Jag känner mig mycket hedrat och jag ser fram emot denna nya utmaning, säger Karim Habib, som får lovord från sin företrädare, holländaren Adrian von Hooydonk:

– Karim Habib är en enastående designer som haft betydande inverkan på BMW:s formgivning under många år. Hans mångåriga erfarenhet och känsla för elegans och dynamik är ideala förutsättningar för en sådan här krävande uppgift.

Diskutera: Vad tycker du om BMW:s nuvarande design?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-05-24 09:35
KaptenOberkommando

Så skall det låta: "Karim Habib är en enastående designer som haft betydande inverkan på BMW:s formgivning under många år. Hans mångåriga erfarenhet och känsla för elegans och dynamik är ideala förutsättningar för en sådan här krävande uppgift."

Särskilt det där med "känsla för elegans och dynamik" kombinerat med "krävande uppgift" faller väl in i vad som krävs i premiumkonceptet.

#2 • Uppdaterat: 2023-03-21 08:26
Gäst (ej verifierad)

"(fyll i valfritt namn) är en enastående designer som haft betydande inverkan på (fyll i valfritt bilmärke) formgivning under många år. Hans mångåriga erfarenhet och känsla för elegans och dynamik är ideala förutsättningar för en sådan här krävande uppgift."

Så här brukar det låta när ett bilmärke presenterar en ny designchef, från de billigaste till de dyraste märken. Ska dock bli intressant att se vad han kommer att göra med BMWs formspråk, antagligen små varsamma förändringar eftersom det är BMW vi talar om. Skulle dock vara roligt om han tog ut svängarna lite typ Chris Bangle...

#3 • Uppdaterat: 2012-05-24 11:17
N-iklas

"Vad tycker du om BMW:s nuvarande design?"

Frågan man ställer sig är om BMW alltid haft oturen att skaffa dåliga designers?

Eller om designen är dålig därför att det är BMW?

Eller om man anstränger sig för att göra så oaptitliga träsktroll som möjligt för att ingen ska vilja kopiera?

Den som i dag gör en lyckad design får inte behålla den längre än max två år sedan sprutar koreanska kopior ut i miljoner och ingen tycker sedan att den designen är något märkvärdigt.
En sann plåga.

#4 • Uppdaterat: 2012-05-24 17:14
Hackenbush

Bmw har rena snygga linjer men inte är det den snyggast designade bilen precis.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.