Nästa artikel
Jeep Compass uppdateras
Nyheter

Jeep Compass uppdateras

Publicerad 8 april 2021
Självkörande förmågor på nivå 2, snabbare mjukvara och bättre förvaringsmöjligheter bland nyheterna.
Från mars 2020 till mars 2021 har registrerades 349 Compass i Sverige och det är märkets mest populära modell. 213 av registreringarna utgjordes av laddhybriden 4Xe som presenterades under 2020. I Europa ser läget liknande ut: även här är Compass storsäljaren och utgör 40 procent av försäljningen och här är en av fyra laddhybrider. Compass presenterades för första gången 2017 och nu är det dags för ett ansiktslyft.   

Exteriört består nyheterna i ny front, LED-strålkastare och dimljus, samt nya aluminiumfälgar. På insidan finns ett nytt 10,25 tums digitalt instrumentkluster framför föraren och en infotainmentskärm i måtten 8,4 eller 10,1 tum som flyttat till ett mer centrerat läge på instrumentpanelen och placerats lite högre än förut för lättare användning. 

 
Själva mjukvaran i infotainmentsystemet har också bättrats på med en fem gånger snabbare processor, möjlighet till mobilsammankoppling, röststyrning och satellitnavigation. 

Mittkonsolen har designats om, vilket adderar 4,4 liters extra förvaringsutrymme. Bakluckan kan öppnas elektriskt och det finns 360-graderskamera som visar omgivningen vid parkering. 

Uppdaterade Jeep Compass är märkets första modell i Europa att utrustas med autonoma funktioner på nivå 2. Bilen har adaptiv farthållare, filhållningsassistent, autobroms med fotgängar- och cyklistdetektering, skyltavläsning och trötthetsvarnare.

Det finns fem utrustningsnivåer att välja mellan och förutom laddhybrid finns också diesel- och bensinalternativ i motorutbudet. Växlingarna sker antingen automatiskt eller med manuell 6-växlad låda. Plug-in Hybriden kan fås med fyrhjulsdrift, annars är det framhjulsdrift som gäller.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.