Bild
Nästa artikel
Jaguar vill att du ska prata med ratten
Jaguar vill att du ska prata med ratten
Jaguar vill att du ska prata med ratten

Jaguar vill att du ska prata med ratten

Nyheter

Visar upp framtidsbil med avtagbara ratten Sayer som är utrustad med artificiell intelligens.

I framtiden kommer vi inte att äga våra bilar, enligt Jaguars vision i spåkulan. Istället plockar vi bara med oss en röstaktiverad ratt, som har utvecklats till en smart teknikpryl, en slags kompanjon i vardagen.

Den har exempelvis koll på vad som finns i kylen och – om kylen är tom – bokar ratten bord på restaurang åt dig. Den kan också kalla på en bil om du är i behov av transport. Jaguar har döpt ratten efter en av biltillverkarens mest kända designers, Malcolm Sayer, som jobbade på företaget under 1950- och 1960-talet.

Jaguar tänker sig att den smarta ratten blir verklighet någon gång runt 2040 och att den då kan monteras i konceptet Future Type, en 2+1-sitsig elbil optimerad för urbana miljöer. Den är såklart självstyrande, men om föraren önskar går det att använda Sayerratten och sköta körningen själv.

Vi Bilägares redaktion tycker att idén med avtagbar ratt känns igen. Se bara vad en viss Mr. Bean gjorde för att göra sin bil stöldsäker:

Diskutera: Vad tycker du om Jaguars framtidsvisioner?
 

Taggar: Nyheter, Jaguar

Kommentarer

#1
2017-09-07 14:45

Jag har det redan så i min bil, jag får all info jag behöver från min fru :-) och hon är en riktigt människa vilket jag uppskattar.

#2
2017-09-07 14:47

"Den har exempelvis koll på vad som finns i kylen och – om kylen är tom – bokar ratten bord på restaurang åt dig."
Hmmm......kommer den även i rött så kan den bli till en svår konkurrent för kvinnan.

#3
2017-09-07 15:00

Det kommer bli en ny variant av "Talk to the hand, because the face ain't listening" dvs Prata med ratten du, för de i din närhet bryr sig inte...

#4
2017-09-08 16:46

Jag pratar hellre med mig själv. Får de svar jag vill ha.....

#5
2017-09-10 08:38

Trams, det duger bra med mobilen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.