Nästa artikel
Jaguar F-type Coupé – rapport från provkörningen
Direktrapport

Jaguar F-type Coupé – rapport från provkörningen

Publicerad 11 april 2014 (uppdaterad 11 april 2014)
Jaguar F-Type lanserades först som cabriolet men nu kommer coupén. Vi Bilägares Calle Carlquist rapporterar direkt från provkörningen.

Jaguar F-Type är den brittiska biltillverkarens Porsche 911-utmanare. Nu lanseras den planerade coupén och med plåttak över huvudet har sportbilen blivit lite mer sofistikerad. Vi Bilägares Calle Carlquist har precis provkört bilen.
– Liksom i cabrioletversionen kan den här fås med antingen en V6-motor på 340 eller 380 hästar eller en V8-motor på 550 hästkrafter. Vi har provkört bilarna på Arlanda Test Track, och båda raskar på rätt bra.

Vilka bilar utmanar F-Type Coupé?
– Den utmanar ganska många. Såklart Porsche 911, men även Porsche Cayman och Boxster ligger nära den här bilen. De lite vassare versionerna av Mercedes SLK och BMW Z4 är också tänkbara konkurrenter.

Hur är den att köra?
– Det är en jättefin sportvagn, direktstyrd och bra bromsar men fortfarande med Jaguarkomfort. Både V6- och V8-motorn har ett fantastiskt motorljud.

Vad landar priset på här i Sverige?
– Grundpriset för en bil med V6-motor är 679 900 kronor, 60 000 billigare än cabrioletmodellen. Den senare har inte sålt så bra som Jaguar planerat, i år hoppas de att i alla fall sälja cirka 40 bilar av coupémodellen i Sverige.

Läs hela provkörningen i Vi Bilägare 7/14, ute 6/5.
Diskutera: Vad tycker du om Jaguars tvåsitsiga coupé?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.