Nästa artikel
Jaguar bygger eldrivet
Nyheter

Jaguar bygger eldrivet

Publicerad 15 november 2016 (uppdaterad 15 november 2016)
Jaguar vill nu utmana i det eldrivna SUV-segmentet. På bilmässan i Los Angeles visar tillverkaren nu en konceptbil som fått namnet I-pace. 
I-pace är en femsitsig SUV med ungefär 400 hästkrafter och ett vridmoment på 700 Newtonmeter. Batteriet ska vara på 90 kWh och ska räcka till 50 mils körning på en laddning. Jaguar planerar att sätt I-pace i produktion år 2018 och den blir i så fall Jaguars första elfordon i massproduktion.

Diskutera: Vad tycker du om Jaguar I-pace?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2016-11-16 08:26
Hackenbush

Ännu en Mad Maxbil för de som behöver få upp sin manlighet ett par snäpp.

#2 • Uppdaterat: 2016-11-16 10:41
saabnisse

Man kan ju naturligtvis tycka att den är onödig liksom de flesta suvar, men det går ju ändå att sälja dem, även i de korkade prisklasser Tesla befinner sig och det är ju just Tesla Jaguar vill konkurrera med. Kvalitetsmässigt har nog inte Jaguar några svårigheter att konkurrera med amerikabyggda Tesla och eftersom det är en något nyare konstruktion har man ju också en del modernare utföranden i drivlinan. Man har t.ex. permanentmagnetiserade motorer som ger lägre vikt än induktionsmotorerna i Tesla och man har en effektivare typ av batterier som packas bättre än ficklampscellerna i Tesla.
Jaguaren förväntas ju också bli väsentligt billigare än Tesla.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.