Bild
Nästa artikel

"Jag är ingen frälsare"

Nyheter

Stephen Odell ska göra Volvo lönsamt. Men britten tar över ett företag i kris - och utlovar inga snabba mirakel. Istället väntar hårt jobb.

-Men jag är ingen frälsare. Jag ska generera passion och energi, säger Stephen Odell enligt TT.

Den 1 oktober tog Stephen Odell officiellt över rollen som VD för Volvo. Och britten har fått en tuff start i sin nya roll. Volvo visar upp svaga försäljningssiffror och tvingas ta till sparpaket. Men den nya Volvo-chefen är van vid lågkonjunkturer.

-Det här den fjärde ekonomiska nedgången jag upplever. Man lär sig av det, säger Stephen Odell och ger en prognos för när han tror lågkonjunkturen vänder:

-Troligen inte nästa år, förhoppningsvis 2010.

Innan 2010 ska Volvo vara lönsamt. Något som kan innebära att fler anställda får lämna företaget.

-Vi måste få kontroll över kostnaderna, säger Stephen Odell och tillägger:

-Jag vet att det påverkar familjer och hela livet runt omkring Volvo. Det är inte något jag tar lätt på. Om sådana beslut inte känns på kvällen så är man inte mänsklig.

Stephen Odell tar inte lätt på Volvos kris - men säger sig vara förberedd för att vända trenden för företaget.

-Det är mycket oro och mycket stress, men roligt. Annars ska man inte vara här. Volvo är ett fantastiskt märke, säger han
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Tommy
2008-10-03 14:32

Trist att Volvo sitter i händerna på Ford. Problemet är att om svenska staten skulle gå in och hjälpa till hamnar pengarna hos Ford, även om det sker indirekt. Det hade varit bättre om staten gick in och löste Volvo från Ford. Lät Volvo ägas av våra pensionsfonder. Bilindustrin hör fortfarande framtiden till och det finns inget som talar för att vi i Sverige skulle kunna vara med och tjäna på den kakan.

#1
Jag
2008-10-04 16:06

tror inte det spelar nån roll vem som sitter i ledningen numera. Ett "gammalt" storföretag är numera i händerna på management-maffian, som helt saknar intresse för verksamheten i sig. I nyare företag finns det intresse och "go" även i ledningen. Undantaget är väl företag som jobbat inom krigsindustrin (jag kallar det inte försvar), och det är nog enda anledningen att Saab fortfarande kan tillverka bilar också...

Det där med pensionsfonder är nog en from förhoppning, jag tror de är nästa skurkgäng att avslöjas (AP-d:o).

Jag

#1
Pege
2008-10-06 20:00

Det återstår att se om Stephen Odell klarar av att generera energi och passion. Sämre ägare än Ford till Volvo får man leta efter. Inte särskilt framsynta när det gäller att ta fram bränslesnåla motorer. Och nu är man i kris.

De skulle ha tagit fram dessa motorer för länge sedan. De stigande bränslepriserna kan ju inte ha kommit som en chock för dem, är ju väl känt sedan länge och klimatdiskussionen har bedrivits ett tag nu. Men kortsiktigt tänkande tycks råda i Fordtoppen och då blir det som det blir.

Det bästa som kunde hända vore om något annat bilföretag köpte Volvo från Ford. Ett företag som ligger i framkant beträffande bränslesnåla motorer och som ser längre fram än näsan räcker.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.