Nästa artikel
JAC visar eldriven pickup och retromodellen EV3
Nyheter

JAC visar eldriven pickup och retromodellen EV3

Publicerad 20 april 2023
Kinesiska JAC har premiärvisat två nya modeller på bilsalongen i Shanghai.

JAC är ett av många nya bilmärken som dykt upp på den svenska marknaden. Bland konkurrenterna finns exempelvis MG och Byd.

Sent förra året blev det klart att JAC ska börja säljas i Sverige, och att suv-modellen e-JS4 blir först ut. Men inom kort följer fler modeller, och på bilsalongen i Shanghai har märket visat upp ett antal nyheter.

Först ut är JAC EV3 som liknar Honda e och Mini Cooper SE och som bygger på en helt ny plattform. Tanken är att locka yngre bilköpare och storleksmässigt är bilen något kortare än Volkswagen Polo. Någon officiell räckviddssiffra finns inte ännu, och inte heller prislappen är bestämd.

Marknaden för eldrivna pickuper förväntas explodera framöver och JAC har visat upp sitt bidrag i klassen. Designen blir raka motsatsen till den betydligt snällare JAC EV3.

Den eldrivna pickupen får fyrhjulsdrift som standard, till skillnad från konkurrenten Maxus eldrivna pickup som är bakhjulsdriven. I övrigt är det tomt på detaljer, förutom att modellen får fem säten som standard och en stor pekskärm.

Det återstår om någon av de nya JAC-modellerna kommer till Sverige. EV3 ska säljas i Norge, men hur det blir med den eldrivna pickupmodellen är oklart.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (9)

  • 22 april 2023 Mr Snoid skrev: Och med…
  • 21 april 2023 Togga skrev: Mr Snoid skrev:…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.