Nästa artikel
Isuzu D-Max får högre krockbetyg
Nyheter

Isuzu D-Max får högre krockbetyg

Publicerad 29 augusti 2012 (uppdaterad 29 augusti 2012)
Isuzu D-Max klappade igenom totalt vid Euro NCAP:s krocktest 2008. Nu kammar pickupmodellen hem fyra av fem stjärnor.

 

Euro NCAP genomförde 2008 för första gången krocktester med pickuper. Testerna visade att säkerheten hos de stora rambyggda bilarna i flera fall var kraftigt eftersatt.

Isuzu D-Max var en av modellerna som utmärkte sig negativt. Säkerheten beskrevs som undermålig och modellen tilldelades två av fem stjärnor, den ena överstruken.

I år lanseras en ny generation av den japanska pickupen och nu har modellen testats på nytt av Euro NCAP, den här gången utan katastrofalt resultat. Nya Isuzu D-Max noterar till exempel betyget 83 procent när det gäller momentet vuxenskydd.

”Resultatet visar att Isuzu lärt sig läxan och prioriterat säkerhet hos den nya modellen”, skriver Euro NCAP som tilldelar D-Max fyra av fem stjärnor.

Även fotgängarskyddet har förbättrats, men resultatet 51 procent räcker inte för att nå 60-procentsgränsen som krävs för att få toppbetyget fem stjärnor.

Diskutera: Vad tycker du om Isuzu D-Max?

Länkar

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2012-08-29 15:23
IngoS

Fortfarande väsentligt sämre förarskydd än Ford Ranger och VW Amarok- Man kan inte bara titta på stjärnorna utan måste kolla delresultaten. Sitter hellre i en Amarok, som också bara har fyra stjärnor.

#2 • 2012-08-30 09:29
Mistro

Ja tiden har "stått still" väldigt länge då det handlar om krockskydd och miljövänlighet då det handlar om dessa fordon.
Bryr man sig om dessa faktorer så finns idag på nya Ranger att välja på,vilket är svagt!

Många använder dessa bilar som familjebilar också och hur kul är det att veta att man kör runt med familjen i en dödsfälla?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.