Nästa artikel
Ingen ny Nissan Pathfinder till Sverige
Nyheter

Ingen ny Nissan Pathfinder till Sverige

Publicerad 2 augusti 2012 (uppdaterad 2 augusti 2012)
Nissan har offentliggjort att en ny Pathfinder är på väg. Men den svensk som hoppats få lägga vantarna på en blir besviken.

En ny version av Nissans suv Pathfinder kommer att lanseras inom kort. Den som har upptäckt de bilder som Nissan har visat på Facebook och planerat ett inköp riskerar dock att bli besviken.

Nu står det nämligen klart att ny Pathfinder inte kommer att finnas till försäljning i vare sig Sverige eller resten av Europa. I stället får europeiska Nissanköpare nöja sig med den nuvarande versionen.

Orsaken är att nya Nissan Pathfinder blir större än den nuvarande och bedöms därmed vara för stor för de europeiska vägarna. Svenska köpare går därmed miste om en 25 procent bättre bränsleekonomi och den 3,5-liters V6-motor som skulle finnas i bilen och möjliggöra både framhjulsdrift och fyrhjulsdrift.

Den sjusitsiga bilen ska visas upp på mässgolven senare i år, men från svenska bilintresserade lär intresset nu bli minst sagt ljummet.

Diskutera: Hur ser du på att nya Pathfinder inte kommer till Europa?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2012-08-03 14:23
Serber

Ja varför skippa lansering i länder i norra europa där vi har mycket skog och långa vintrar...marknaden är antagligen för liten men nått ex lär ju hitta in via import i alla fall.

#2 • 2012-08-03 23:50
Roger Skagerström

Troligen för att typ ingen köpte den förra ändå.

#3 • 2012-08-05 10:55
Hackenbush

25% bättre bränsleekonomi låter ju fint men från vilken utgångspunkt?
En 3,5L V6 i en tung SUV kan väl aldrig vara direkt bränslesnål.

#4 • 2014-01-31 15:28
Pathi

Jag håller med Serber!
Varför skippa lanseringen av en av de bästa SUV på marknaden.
Visst är den Tung SUV men förbrukningen ligger en mycket bra nivå för en sådan bil, det är ingen bil för dagliga pendlare men för en aktiv person med familj med ordnat ekonomi är en perfekt bil, den drar ju lika mycket som en vanlig V 70 med bensin motor.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.