Bild
Nästa artikel
Nyheter

Ikoniska Bond-bilen till försäljning

Publicerad 8 juli 2019 (uppdaterad 8 juli 2019)
En Aston Martin DB5, specialbyggd för de världskända spionfilmerna, ska nu auktioneras ut. Bilen kommer givetvis med kulsprutor, katapultstol och andra förnödenheter en agent kan tänkas behöva.
Få filmbilar har nått samma ikonstatus som James Bonds specialmodifierade Aston Martin DB5. Nästa månad auktioneras en ut av tre överlevande exemplar ut i USA.

Bilen dök för första gången upp i den Sean Connery-ledda filmen Goldfinger från 1964, och har sedan dess blivit starkt förknippad med den populära filmserien.
Inför premiären av Åskbollen året efter byggde man ytterligare två exemplar med syftet att marknadsföra filmen. Bilen som går till auktion har inte använts i själva inspelningen, men är utrustad på precis samma sätt.

Självklart tillkommer en massa ”gadgets”. Bland annat är den utrustad med 30-kalibriga maskingevär, utfällbara knivar från fälgarna, roterande registreringsskyltar, oljesprutsfunktion och katapultstol.
Om du är intresserad av att köpa den ikoniska bilen bör du nog börja spara redan nu. Priset förväntas landa på mellan 4 till 6 miljoner dollar. Auktionen äger rum den 15 augusti i Monterey i Kalifornien. 

Diskutera: Vad tycker du om Bond-bilen?

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.