Bild
Nästa artikel
Hyundais kravlade bil blir verklighet

Hyundais kravlade bil blir verklighet

Nyheter

Benförsedda fordonet Elevate ska sättas i produktion av nystartad teknikavdelning hos biltillverkaren.

Det är som taget ur en science-fictionfilm, men det är sant. Hyundai har som målsättning att ta fram en bil kravlandes på robotben.   
– Vi strävar efter att skapa världens första fordon av transformer-typ, även känt som Ultimate Mobility Vehicle, säger John Suh, som är chef för Hyundais nystartade avdelning New Horizons Studio. De har som uppgift att omvandla konceptet Elevate till verklighet. 

Elevate med hjulförsedda ben visades upp för första gången på en teknikmässa i Las Vegas 2019. Den kan tjäna som räddningsfordon och kravla fram genom såväl svår terräng som nedfallen bråte på olycksplatser. Elevate kan också hjälpa rörelsehindrade människor att komma ombord genom att klättra uppför yttertrappan till deras bostad.

Läs också: "Hyundai Elevate kravlar dit inga bilar når"

Konceptet baseras på en eldriven plattform. Designen på benen är hämtad från gångstilen hos reptiler och däggdjur. När bilen färdas på vanlig väg fälls benen in och hjulen rullar normalt. 

Diskutera: Tror du att kravlande bilar kan bli användbara?
 
Hyundais kravlade bil blir verklighet
Hyundais kravlade bil blir verklighet
Taggar: Nyheter, Hyundai

Kommentarer

#1
2020-10-06 17:14

Det verkar ju lovande.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.