Nästa artikel
Hyundai visar tekniknyheterna som kan dyka upp i din nästa bil
Nyheter

Hyundai visar tekniknyheterna som kan dyka upp i din nästa bil

Publicerad 9 december 2020
En ny typ av högtalare som kan monteras direkt i nackstödet och en lampa som minskar virusrisken – det är några av nyheterna som kan vara på ingång till nya bilmodeller.

Hyundai har samlat ihop elva uppstartsföretag som vill bidra med ny teknik och innovativa lösningar till framtida bilmodeller. Det kan handla om både underhållning, komfortfinesser och säkerhet.

Bland företagen finns finska Flexound som monterar in speciella högtalare direkt i stolens nackstöd. Tekniken ska inte bara innebära bättre ljudkvalitet utan också att föraren kan varnas med särskilda ljud och vibrationer om något händer och att ljudet kan skräddarsys efter varje passagerare.

Med tekniken kan biltillverkarna helt skippa konventionella högtalare vilket ska spara både kostnad, utrymme och vikt.

Företaget Anyractive utvecklar en lösning för att kunna göra om bilens sidorutor till tryckkänsliga pekskärmar, och ett annat företag tittar på möjligheten att rengöra rutorna med hjälp av vibrationer.

I dessa coronatider var även intresset för företaget Psycures så kallade steriliseringsbelysning stort. Tekniken består av en LED-lampa som ger kontinuerlig rengöring av kupén som ska minska risken för virus.

Det är inte bestämt vilka av nyheterna som blir verklighet.

Läs också: Mysteriet löst: Därför stinker interiören i nya suven

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-12-09 16:01
Carl Trefalt

Det kan vara bra nyheter.

#2 • Uppdaterat: 2020-12-09 18:29
FAB

Vakna !!!

#3 • Uppdaterat: 2020-12-09 21:34
N-iklas

Nyheter?
nja, högtalare i nackstöd och rutor som skärmar är ju gammalt och känt, redan 1980 fanns det specialhögtalare att montera i taket ovanför nackstöden i framsätet.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.